Criminalul Beniamin Jian şi-a schimbat numele

Sorina Popa

Beniamin Jian (foto), hunedoreanul care în ziua de  6 martie 1995 a împuşcat mortal cinci  persoane şi care în prezent îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul de la Aiud, a reuşit să-şi schimbe numele.
Potrivit Nicoletei Mătărângă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului din Aiud, hunedoreanul se numeşte acum Beniamin Laichici. Criminalul a urmat întreaga procedură necesară în asemenea situaţii.
În anul 2008, în timp ce se afla închis la Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Bârcea Mare, Beniamin Jian a pus ochii pe Liliana Laichici, o cunoscută cântăreaţă de muzică populară din Banat, căreia i-a scris şi i-a telefonat din puşcărie, mărturisindu-le colegilor de celulă că vrea să se însoare cu ea. Demersurile lui nu au avut însă succes, artista refuzând orice fel de legătură cu el. Se pare însă că hunedoreanul a vrut să ia numele artistei, solicitând să i se schimbe numele din Jian, în Laichici, ceea ce a şi reuşit până la urmă.

Lista neagră, de după puşcărie
Chiar dacă este deţinut pe viaţă, Beniamin Jian ar putea fi eliberat din închisoare în următorii ani, deoarece, după ce va împlini vârsta de 60 de ani, pedeapsa îi va fi schimbată în 25 de ani de închisoare. Criminalul s-a lăudat, în trecut, că este autorul a mai multe crime, în afara celor cinci. Pe două dintre acestea a susţinut că le-a comis într-o biserică, în timpul comunismului. Una dintre victime, spunea Beniamin Jian, era o tânără de 19 ani, care l-ar fi minţit că se mărită cu el. De asemenea, Jian a mai anunţat că şi-a făcut o listă neagră cu persoanele pe care urmează să le lichideze când va ieşi de după gratii.Beniamin Jian s-a născut la 14 martie 1954, în Deva, ultimul domiciliu avându-l în oraşul Haţeg.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.