Aproape 2 milioane de euro pentru termoficare

22 iulie 2010 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

Primăria municipiului Deva a decis să investească aproape 1,8 milioane de euro în retehnologizarea şi modernizarea sistemului de termoficare ce deserveşte imobilele arondate mai multor puncte de termoficare (PT).

„Investiţia este inoportună”

Potrivit studiului de fezabilitate aprobat de consilierii locali, în zona deservită cu agent termic de PT 11Bis, PT 26, PT 17 şi PT 3, vor fi înlocuite actualele reţele cu conducte preizolate, prevăzute cu sisteme de sesizare a defecţiunilor pe traseu, noul sistem urmând a fi dotat cu echipamente de recirculare a apei calde, de echilibrare hidraulică a reţelei termice şi un sistem logistic de gestionare şi urmărire în timp a distribuţiei. Consilierii PSD au atras atenţia asupra riscului unei asemenea investiţii, din banul public, într-o perioadă în care tot mai mulţi deveni se debranşează de la sistemul de termoficare centralizată, speriaţi fiind de creşterea preţului la gigacalorie, ca urmare a eliminării subvenţiilor. Datele furnizate de Claudiu Simionescu, şeful Serviciului de Termoficare Deva, confirmă temerea consilierilor social-democraţi. În ultima perioadă, au fost depuse peste 100 de cereri de debranşare, iar în acest moment, doar 40 la sută din totalul apartamentelor din municipiu mai sunt branşate la sistemul centralizat de termoficare. „Din punctul nostru de vedere, investiţia de 1,8 milioane de euro nu este oportună. Ar fi trebuit să facem nişte analize, pentru că, pe când se finalizează lucrările, s-ar putea să nu mai avem blocuri racordate la reţeaua de termoficare. Ar trebui să ne gândim foarte bine, ca nu cumva să aruncăm banii pe fereastră. În plus, cred că pentru un asemenea proiect se puteau atrage fonduri europene, nu să împovărăm bugetul, cu astfel de cheltuieli”, a declarat consilierul PSD, Florin Ghergan.

Majoritatea consilierilor deveni, prezenţi în sală, au fost de acord ca proiectul să se realizeze cu bani de la bugetul local.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Dan spune:

    Trebuie sa profitam de energie electrica , caldura si apa calda din plin pentru ca avem Termocentrala Mintia aproape de noi si carbunele este din judet Valea Jiului.

  2. Dani spune:

    Ca de obicei Ghergan a fost si GICA CONTRA SI OUT OF PROBLEM!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Promenada Devei, repusã în drepturi

Nicolle Ebner Pentru că nu a reuşit să-i dezveţe pe şoferi de obiceiul de a-şi parca maşinile pe strada care...

„Este la modă să te sinucizi în zilele noastre”

Majoritatea hunedorenilor care au ales să-şi pună capăt zilelor în ultimul an sunt persoane de gen masculin. Dezamăgirile în dragoste,...

Clienţii din magazinele second-hand s-au rărit

Magazinele second-hand hunedorene înregistrează şi ele profituri în scădere şi asta, spun proprietarii, din cauza numărului mare de asemenea locaţii,...

Închide