Politica si administratie

Aproape 2 milioane de euro pentru termoficare

Nicolle Ebner

Primăria municipiului Deva a decis să investească aproape 1,8 milioane de euro în retehnologizarea şi modernizarea sistemului de termoficare ce deserveşte imobilele arondate mai multor puncte de termoficare (PT).

„Investiţia este inoportună”

Potrivit studiului de fezabilitate aprobat de consilierii locali, în zona deservită cu agent termic de PT 11Bis, PT 26, PT 17 şi PT 3, vor fi înlocuite actualele reţele cu conducte preizolate, prevăzute cu sisteme de sesizare a defecţiunilor pe traseu, noul sistem urmând a fi dotat cu echipamente de recirculare a apei calde, de echilibrare hidraulică a reţelei termice şi un sistem logistic de gestionare şi urmărire în timp a distribuţiei. Consilierii PSD au atras atenţia asupra riscului unei asemenea investiţii, din banul public, într-o perioadă în care tot mai mulţi deveni se debranşează de la sistemul de termoficare centralizată, speriaţi fiind de creşterea preţului la gigacalorie, ca urmare a eliminării subvenţiilor. Datele furnizate de Claudiu Simionescu, şeful Serviciului de Termoficare Deva, confirmă temerea consilierilor social-democraţi. În ultima perioadă, au fost depuse peste 100 de cereri de debranşare, iar în acest moment, doar 40 la sută din totalul apartamentelor din municipiu mai sunt branşate la sistemul centralizat de termoficare. „Din punctul nostru de vedere, investiţia de 1,8 milioane de euro nu este oportună. Ar fi trebuit să facem nişte analize, pentru că, pe când se finalizează lucrările, s-ar putea să nu mai avem blocuri racordate la reţeaua de termoficare. Ar trebui să ne gândim foarte bine, ca nu cumva să aruncăm banii pe fereastră. În plus, cred că pentru un asemenea proiect se puteau atrage fonduri europene, nu să împovărăm bugetul, cu astfel de cheltuieli”, a declarat consilierul PSD, Florin Ghergan.

Majoritatea consilierilor deveni, prezenţi în sală, au fost de acord ca proiectul să se realizeze cu bani de la bugetul local.

2 comentarii la „Aproape 2 milioane de euro pentru termoficare

  • Trebuie sa profitam de energie electrica , caldura si apa calda din plin pentru ca avem Termocentrala Mintia aproape de noi si carbunele este din judet Valea Jiului.

  • Ca de obicei Ghergan a fost si GICA CONTRA SI OUT OF PROBLEM!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura