Promenada Devei, repusã în drepturi

22 iulie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Nicolle Ebner

Pentru că nu a reuşit să-i dezveţe pe şoferi de obiceiul de a-şi parca maşinile pe strada care leagă Prefectura Hunedoara de Piaţa Victoriei (Primăria Deva), administraţia locală a trecut la acţiuni dure. Astfel, de luna viitoare, intră în vigoare măsura „blocării roţilor.

Încă o zonă de acţiune

În anul 2007, Consiliul Local Deva a hotărât ca, tronsonul cuprins între Piaţa Unirii şi str. Aurel Vlaicu, de pe B-dul 1 Decembrie, să fie transformat în zonă de promenadă. Ca urmare a acestei decizii, a fost interzis accesul, circulaţia şi oprirea vehiculelor, motocicletelor, moto-scuterelor şi a bicicletelor, pe tronsonul transformat în alee pietonală. Au trecut trei ani de la adoptarea hotărârii dar nimeni nu a reuşit să-i determine pe conducătorii auto să o respecte, aşa că administraţia locală s-a văzut nevoită să „schimbe foaia”. La şedinţa de marţi, consilierii locali au adoptat o nouă hotărâre, prin care au completat lista cu drumurile sau terenurile publice pe care se pot bloca roţile sau ridica maşinile, prin adăugarea unei noi zone de acţiune, şi anume, tronsonul cuprins între Piaţa Unirii şi Colegiul Naţional Decebal. Potrivit hotărârii, maşinile de aprovizionare a unităţilor de alimentaţie publică din această zonă au acces doar între orele 5.00 şi 8.00 dimineaţa, iar fapta de a staţiona şi circula cu autovehiculele pe acest tronson, în afara orelor stabilite pentru aprovizionare, va constitui contravenţie şi se va sancţiona cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 lei, precum şi cu aplicarea măsurii de „blocare a roţilor”, de către Poliţia Comunitară Deva. Cât despre riveranii care nu au posibilitatea de a-şi parca autoturismele în curtea caselor, aceştia vor fi nevoiţi să-şi lase maşinile în parcările amenajate la capetele tronsonului, respectiv în zona Restaurantului „Castelo” şi în zona fostului sediu al Băncii Naţionale.

Decizia administraţiei locale vine în sprijinul devenilor, care vor beneficia astfel de o zonă adevărată de promenadă, unde se vor putea plimba în deplină siguranţă.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Este la modă să te sinucizi în zilele noastre”

Majoritatea hunedorenilor care au ales să-şi pună capăt zilelor în ultimul an sunt persoane de gen masculin. Dezamăgirile în dragoste,...

Clienţii din magazinele second-hand s-au rărit

Magazinele second-hand hunedorene înregistrează şi ele profituri în scădere şi asta, spun proprietarii, din cauza numărului mare de asemenea locaţii,...

Bulina albă

Damian Diniş, primarul comunei Băiţa

Închide