Ambasadorul Israelului, în vizită privată în judeţ

Mircea Crivăţ

Ambasadorul Israelului în România, Exce­lenţa sa David Saranga, s-a aflat, vineri, într-o vizită privată în judeţul Hunedoara. Acesta a ţinut să viziteze două importante obiective istorice hunedorene, Castelul Corvinilor din Hunedoara şi Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a regatului dac.
La Castelul Corvinilor, oficialul israelian a fost întâmpinat de primarul municipiului Hune­doara, Dan Bobouţanu, vizitând apoi întregul obiectiv turistic, împreună cu directorul Mu­zeului Castelul Corvinilor, de care s-a arătat a fi mai mult decât impresionat.
„De mult timp am dorit să văd castelul de la Hunedoara. M-am aflat într-o vizită la Alba Iulia şi mi-am spus că nu vreau să plec fără să văd această minune, această bijuterie. Mi-a plăcut mult faptul că ştiţi cum să păstraţi istoria şi faptul că ştiţi cât de important este să spuneţi povestea locului. Asta m-a fascinat”, a declarat ambasadorul Israelului.
La finalul vizitei, ambasadorul Israelului în România a notat în „Cartea de onoare” a Castelului: „Sunt onorat să vizitez unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Hunedoara simbolizează istoria şi bogăţia României. Cu speranţa că mulţi israelieni or să vină să-l viziteze, David Saranga”.
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, i-a mulţumit Ambasadorului Israe­lului în România pentru alegerea de a vizita Castelul Corvinilor, lansându-i invitaţia de a reveni la Hunedoara, într-o vizită oficială sau privată. „Suntem deosebit de onoraţi de vizita Excelenţei Sale la Castelul Corvinilor. Este un fapt important pentru noi acela că personalităţi deosebite care muncesc în România, până la urmă, şi pentru români, nu doar pentru ce­tă­ţenii ţărilor care i-au trimis aici, doresc să vi­ziteze Castelul. Sunt convins că Excelenţa Sa va duce mai departe povestea castelului nostru şi, de ce nu, prin anumite asocieri pe care le pu­tem face cu ajutorul Domniei Sale, să invi­tăm cât mai mulţi cetăţeni din Israel să viziteze Castelul Corvinilor”, a declarat Dan Bobouţanu.
Referitor la vizita de la Hunedoara, amba­sa­dorul Statului Israel a scris pe pagina sa de Facebook: “Doar în România: o primire căl­du­roasă a primarului Hunedoara cu pâine, sare, tzvika, bârnă brad, shots of onor guard and medieval music. Castelul cunoscut sub numele Castelul Corvinilor este din secolul al XVIII-lea şi este unul dintre cele mai frumoase din Europa în general şi din România în special. Mulţumim primarului şi oamenilor din Corbyn Castle pentru experienţa de neuitat. Mulţumesc Primăria Hunedoara şi mulţumesc Muzeului Castelul Corvinilor pentru ospitalitate!”, a scris ambasadorul David Saranga pe Facebook.
În cursul aceleaşi zile, oficialul israelian a trecut a vizitat şi fosta capitală a regatului dac. Ambasadorul David Saranga s-a plimbat printre templele Sarmizegetusei Regia, de care s-a arătat impresionat. „Aflat într-o vizită neo­ficială, a păşit pe urmele strămoşilor noştri, a ascultat poveştile regatului dacilor şi ne-a sur­prins plăcut cu interesul crescut al excelenţei sale pentru istoria şi cultura românească. Am fost onoraţi să îl avem oaspete şi îl aşteptăm să revină în munţii dacilor”, au transmis re­pre­zen­tanţii Administraţiei Sarmizegetusa Regia.
Cu prilejul acestei vizite în judeţul Hune­doara, Excelenţa Sa David Saranga a menţio­nat faptul că israelienii se află pe poziţia a doua în clasamentul numărului de turişti străini care vizitează România, adăugând că speră ca, după finalul pandemiei, numărul turiştilor să crească din nou.
„România este unul dintre locurile pe care israelienii vor să îl viziteze. Sunt sigur că sunt mulţi cei care mă urmăresc pe facebook, pe twitter, pe Instagram şi mulţi israelieni or să vadă cât de frumoasă este această ţară, şi sunt sigur că anul viitor sau chiar şi anul acesta o să aveţi şi mai mulţi turişti din Israel”, a declarat ambasadorul Israelului la Bucureşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şcolile din Deva funcţionează pe scenariul galben

Săptămâna aceasta, şcolile din reşedinţa de judeţ funcţionează pe scenariul galben, după ce s-a reluat furnizarea agentului ter­mic în oraş.

ATLETISM. Eliza Enache a cucerit o medalie de bronz la campionatele naţional

Campionatul Naţional de atletism în sală pentru juniori de la categoria I a ajuns în acest an la a 51-a

FOTBAL Liga a III-a. CSM Deva – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 3 – 1, în meci amical

Partida de fotbal s-a desfăşurat vineri, pe te­renul sintetic de la stadionul Cetate din Deva, formaţia CSM primind replica echipei

Închide