Şcolile din Deva funcţionează pe scenariul galben

Săptămâna aceasta, şcolile din reşedinţa de judeţ funcţionează pe scenariul galben, după ce s-a reluat furnizarea agentului ter­mic în oraş.
„Toate unităţile de învăţământ din mu­ni­cipiul Deva vor desfăşura activităţi didactice conform scenariului 2 (scenariul galben) în intervalul 1 – 5 martie 2021.În urma asi­gurărilor conducerii societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA, Sucursala Elec­trocentrale Deva – Termocentrala Mintia, re­feritoare la furnizarea agentului termic, im­plicit a apei calde de consum şi a încălzirii în municipiul Deva, în perioada 1 – 5 martie 2021, toate unităţile de învăţământ din municipiul Deva, vor desfăşura activităţi didactice conform scenariului 2 (scenariul gal­ben), stabilit în funcţie de rata de inci­denţă de la nivelul localităţii, în conformitate cu Ordinul Comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii nr. 3235/93/ 04.02.2021.
Reamintim că, în perioada 22.02.2021 – 26.02.2021, un număr de 11 unităţi de învăţământ devene au asigurat des­fă­şu­rarea activităţilor didactice în sistem online, urmare a comunicatului societăţii Com­ple­xul Energetic Hunedoara SA, Sucursala Elec­trocentrale Deva – Termocentrala Min­tia, prin care anunţa sistarea furnizării a­gen­tului termic în municipiul Deva”, susţine inspectorul general şcolar, Ilie Pîrvan.
Ce înseamnă scenariul galben? „Parti­ci­parea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi ele­vilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profe­sio­nal şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie. b)Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din cele­lalte clase/ani de studiu”. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ATLETISM. Eliza Enache a cucerit o medalie de bronz la campionatele naţional

Campionatul Naţional de atletism în sală pentru juniori de la categoria I a ajuns în acest an la a 51-a

FOTBAL Liga a III-a. CSM Deva – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 3 – 1, în meci amical

Partida de fotbal s-a desfăşurat vineri, pe te­renul sintetic de la stadionul Cetate din Deva, formaţia CSM primind replica echipei

ATLETISM. Florentina Marincu-Iuşco participă la CE de sală pentru seniori

Oraşul polonez Torun va găzdui în pe­rioada 4 -7 martie 2021,cea de a 36-a ediţii a Campionatului European de atle­tism

Închide