A demisionat din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina

Urmare a situaţiei generate de atacul Rusiei în Ucraina, preşedintele Uniunii Europene de Judo, Sergey Soloveychik (foto), şi-a anunţat demisia din funcție. Interimatul va fi asigurat de către vicepre­şedintele Otto Kneitinger.

Solidar cu Putin
Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a ţinut să transmită un mesaj pe reţele de socializare pe care îl redam integral:
„Un prieten rus dă o lecție despre onoare: Sergey Soloveychik, președintele Uniunii Europene de Judo, a demisionat azi. Sergey a fost până când a demisionat, șeful judo-ului european, pe care președinții de fede­rații naționale l-am ales în unanimitate. Și-n cazul lui n-a intervenit Putin, a fost ales de câteva ori la rând pentru managementul efi­cient și calitățile morale pe care le po­sedă. Nu i-a cerut nimeni dintre colegi de­misia, dar el a considerat că e corect să plece din fruntea judo-ului european, în contextul creat de criza ucraineană. A făcut-o pentru judo, dar și din spirit de solidaritate cu Putin, ce-a fost suspendat din funcția onorifică de la IJF. Un mare caracter, un om de onoare, un prieten deosebit! Dragă Sergey, te-așteptăm să te întorci după ce “armele tac” și se instalează pacea! Sportul și, mai ales, judo-ul, este despre onoare, prietenie, valoare, iar tu le-ai demonstrat din plin! Prietene, spune-le și celorlalți ruși de treabă că lumea nu se termină cu acest conflict absurd din Ucraina, și că vă așteptăm repede ajături de noi toți europenii!”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.