Sport

„Delfinul” a luat totul la Cupa Rotary

Bazinul de la Târgoviște a găzduit timp de patru zile întrecerile Cupei Rotary și de contratimp la natație la care au participat juniorii de la mai multe categori de vârstă din țară. Competiția a fost, de fapt, un campionat național al juniorilor. O întrecere la care elevii care au reprezentat secția de la LPS Cetate Deva, pregătiți de prof. Diana Pascu, au surprins prin ceea ce au reușit în ultimul sezon.

O mare speranță
Astfel, juniorul Tudor Asaftei, deși are doar 11 ani, a câștigat la competiția de la Târgoviște 7 medalii, din care 6 de aur, la fina­lul întrecerilor el fiind cel care a fost răsplătit de către organizatori cu un trofeu pentru cel mai bun sportiv la categoria 11 ani. De altfel, „delfinul” de la Cetate Deva poate fi consi­de­rat de pe acum o speranță a natației româ­nești, el fiind campionul național ediția 2021, cu rezultate remarcabile la 50 m, 100 în pro­bele de spate, la 50 m, 100 m, 200 m crawul, la 50 m fluture și la 200 m mixt și are speranțe pentru rezultate la fel de bune și în acest sezon.
Au obținut rezultate bune la întrecerile de la Tîrgoviște și Miruna Muntean (categoria cadeți), ca și juniorii Rareș Popa și Andrei Drăgan Curcă, marele regret al prof. Diana Pascu fiind faptul că nu a fost prezent la aceste întreceri și juniorul Robert Juncan (din motive medicale), medaliat anul trecut la campionatele naționale.
Tinerii înotători de la LPS Cetate Deva au un program spartan de pregătire, așa cum am mai precizat, ei fiind la antrenamente încă de la primele ore ale dimineații. Chiar dacă unii fac naveta de la Călan, iar antre­na­mentele sunt dificile, toți au rezultate bune la școală și sunt apreciați pentru eforturile și rezultate lor.
Aceste rezultate, așa cum precizează prof. Diana pascu nu s-au putut obține fără susținerea necondiționată a părinților și a unui sponsor genoros, Continental Beries, care este mereu alături de sportivii deveni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura