Comunitate

„Vând fierul vechi, ca să achite salariile”

04 marin mititelu (9)

Sorina Popa

 Liderul sindical de la ArcelorMittal Hunedoara, Marin Mititelu (foto), face din nou, valuri, declarând că până la sfârşitul acestui an, combinatul hunedorean va fi închis. 

“Taie laminorul de profile mijlocii”
„Cerem Guvernului şi Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) anularea contractului privind privatizarea Siderurgia Hunedoara de către ArcelorMittal. Dacă nu se anulează contractul, în perioada imediat următoare, vom acţiona în instanţele penale şi comerciale, atât statul român, cât şi ArcelorMittal, pentru încălcarea obligaţiilor contractuale şi distrugerea unităţii. Sub acest investitor, combinatul de la Hunedoara a devenit un SRL metalurgic, ce urmează să fie închis”, susţine Mititelu.
Nu este prima dată, când liderul sindical agită apele în municipiul Hunedoara şi nu numai. El a afirmat că laminorul de profile mijlocii de la ArcelorMittal Hunedoara a început să fie tăiat, pentru a fi vândut la fier vechi. „Indienii taie laminoarele şi le vând la fier vechi, pentru a face rost de bani pentru salarii. Urmează laminoarele pe profile mici şi cele de sârmă. Firma nu mai are bani de salarii. Prin tăierea unui laminor se obţin circa 10.000 de tone de fier. Cel puţin trei milioane de dolari se scot din fierul vechi tăiat dintr-un laminor”, a spus Marin Mititelu.

Muncitorii au sesizat Comisia Europeană
„Comisia Europeană verifică modul în care ArcelorMittal a beneficiat înainte de cumpărarea celor patru unităţi de producţie din România, respectiv Galaţi, Iaşi, Hunedoara şi Roman, de ajutoare de la statul român, în valoare de circa un miliard de dolari, în condiţiile în care au obţinut profit de aproape un miliard de dolari”, precizează liderul sindical. Contactată, conducerea ArcelorMittal Hunedoara, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că afirmaţiile liderului sindical Marin Mititelu nu au nici o legătură cu realitatea de la combinatul siderurgic şi că acesta îşi face doar propagandă sindicală.

2 comentarii la „„Vând fierul vechi, ca să achite salariile”

  • Un adevarat luptator pentru drepturile muncitorilor dar din pacate la hunedoara nu este acea unitate intre oameni.va doresc mult succes Domnule Marcel si echipe din sindivatul solidaritatea

  • Domnul Mititelu are dreptate, laminoarele de profile medii, sarma si cel de fine vor fi taiate, ce nu stie insa lumea este ca acest lucru ne-a fost bagat cu forta pe gat de uniunea europeana, in tratatul de aderare este specificat clar ce capacitati trebuie inchise, aceste trei laminoare figurand pe lista. Ce nu figura insa era otelaria electrica 1 si laminorul de 800 care la ora actuala puteau sa fie bine mersi in proprietatea silcotub zalau si sa functioneze linistit. De ce nu s-a intamplat? intrebati psd-ul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura