EvenimentFlash

Le-au tãiat apa

03 Protest Gurabarza

Dan Terteci

 În plină vară, au rămas şi fără bani şi fără apă potabilă la robinete. Peste 40 de familii din localitatea Gurabarza s-au trezit ieri dimineaţă, că nu mai sunt branşate la reţeaua de apă a localităţii.
Furnizorul a închis robinetul, din cauza datoriilor acumulate de asociaţia de proprietari la plata facturilor restante. Locatarii au ieşit în stradă, pentru a protesta. Gestul lor nu a fost de natură să-i înduplece pe cei care furnizează apa. Oamenii spun că doar câteva familii din cele peste 40, care locuiesc în aceste imobile au restanţe la taxele comune şi că au cerut o reeşalonare a datoriilor.
Lucrătorii operatorului de apă au debranşat cele două blocuri de la reţea. Oamenii sunt disperaţi. Din cauza căldurii de afară, trăiesc un adevărat coşmar.
La faţa locului a venit şi viceprimarul localităţii, care a încercat să găsească o soluţie. Numai că, nu poate să intervină într-o relaţie contractuală, dintre o firmă privată şi clienţii săi. Edilul a recunoscut că este o situaţie destul de delicată.
O delegaţie a locatarilor a mers la sediul societăţii, pentru a cere explicaţii. Acolo au aflat că datoriile sunt foarte mari. La sediul Asociaţiei de proprietari oamenii au găsit doar contabilul, care le-a spus că sunt persoane care n-au plătit, chiar din urmă cu 10 ani. Singura soluţie este să se achite datoriile. Dar, de unde!?
La locul protestului au ajuns şi mai mulţi poliţişti din comună, care au discutat cu oamenii şi au încercat să îi calmeze.
„Protestul a fost paşnic, ne-au spus care sunt problemele lor şi i-am îndrumat, ca o delegaţie formată din cinci persoane să meargă la sediul Apa Prod din Brad, pentru a lămuri situaţia“, a declarat şeful postului de Poliţie Crişcior, agentul-şef Marcel Matei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.