Eveniment

„Eu aleg să trăiesc”

Livia Botici

Opt tineri morţi şi alte zeci de vieţi nenorocite pentru totdeauna. Acesta este rezultatul accidentelor rutiere petrecute anul trecut pe drumurile din judeţul Hunedoara. Pentru ca şoferii să conştientizeze pericolele la care se expun, o parte dintre instituţiile statului au luat atitudine, încercând să găsească finanţare pentru un proiect de responsabilizare a conducătorilor auto.

Votaţi pe „Ţara lui Andrei”

Proiectul este iniţiat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Hunedoara, împreună cu Asociaţia pentru Tineret Corvinia şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Sub sloganul „Eu aleg să trăiesc”, iniţiativa îşi propune să-i facă pe şoferi să aleagă viaţa, şi să realizeze riscurile teribile la care se expun dacă încalcă legislaţia rutieră. Dacă iniţiatorii vor reuşi să aducă finanţarea, în data de 17 iunie, în Deva, în apropierea sediului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, va fi amplasat un panou, pe care vor fi trecuţi, cu nume şi vârstă, toţi tinerii hunedoreni care şi-au pierdut viaţa în accidente de circulaţie, pe parcursul anului trecut, iar printr-o tastă a panoului, trecătorii „vor putea alege să trăiască”. „Mereu, când auzim despre un grav accident de circulaţie, spunem că nouă nu ni se poate întâmpla o astfel de nenorocire. Nu putem ignora pericolele din trafic. Credem în soartă şi în noroc, dar uneori trebuie să ne ajutăm şi singuri. Rog hunedorenii să voteze pentru ca acest proiect să devină realitate. Votăm ca părinţi (sau proaspăt părinţi) pentru copiii noştri, votăm pentru că vrem să ne implicăm, altfel, lucrurile tind să ne depăşească şi să nu mai putem face nimic… Trebuie să fim oamenii potriviţi la locul potrivit. Eu am votat!”, spune comisarul şef Liviu Gabriel Dumitru, şeful IPJ Hunedoara. Proiectul poate fi votat pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Iniţiatorii au nevoie de aproape 4.500 de euro pentru a pune în practică acest proiect.

Şoferi inconştienţi

Pe de altă parte, cu ocazia mini-vacanţei de 1 Mai, poliţiştii de la Serviciul de Poliţie Rutieră au scos pe şoselele judeţului toate cele 11 autospeciale radar, pentru a preveni accidentele de circulaţie. Au fost aplicate aproape 600 de sancţiuni contravenţionale şi 26 de permise de conducere au fost suspendate. De asemenea, cinci hunedoreni s-au ales cu dosar penal, după ce rutieriştii i-au prins beţi la volan, având o îmbibaţie alcoolică în aerul expirat de peste 40 mg per litru. „De la începutul anului 2010, avem trei persoane decedate în urma unor accidente de circulaţie. Şoferii trebuie să înţeleagă, de voie sau de nevoie, că pe şosele se poate muri foarte uşor, dacă există viteză peste limitele legale sau dacă nu se respectă regulile de circulaţie”, a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful Poliţiei Rutiere Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura