Zi importantă pentru românii din diaspora

4 iulie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Astăzi, în plenul Parlamentului, am votat noul Cod Electoral, un produs legislativ care nu este perfect, dar este în mod sigur perfectibil şi funcţional – românii noştri din diaspora pot vota la alegerile prezidenţiale prin corespondenţă, pot vota timp de trei zile, vor fi mai multe secţii de votare, mai mulţi oameni, liste suplimentare electronice, posibilitatea prelungirii programului de vot până la ora 23.59.
Mulţumesc tuturor colegilor mei şi fiecărui grup parlamentar în parte! A fost o lege pentru care fiecare partid politic şi-a adus contribuţia cum a considerat mai bine. Iată că sunt momente în care ceea ce ne uneşte este mult mai important decât ceea ce ne desparte.
Tot astăzi, Guvernul a adoptat proiectul de Hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din Fondul de rezervă. Astfel, au fost alocate încă trei milioane de lei pentru suplimentarea numărului de burse pe care MRP le acordă elevilor etnici români din Ucraina, care studiază în limba română ca limbă maternă, burse prin care vor fi sprijiniţi elevii înscrişi în clasele a I-a şi a II-a în anul şcolar 2018-2019.
În 2019, numărul solicitanţilor de burse în Ucraina a crescut cu 60 la sută faţă de anul şcolar precedent, numărul de potenţiali beneficiari ai burselor de studiu fiind de aproximativ 3.900 de elevi. Programul de acordare de burse elevilor etnici români din Ucraina, demarat de MRP în 2018, reprezintă un proiect strategic pentru România, păstrarea identităţii lingvistice fiind o prioritate pentru Guvernul român.

Natalia-Elena Intotero, deputat PSD Hunedoara

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. afg spune:

    rusine, psd, pt tradarea romanilor din tara, care v-au votat !!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Locuitorilor din comuna Buceş li se ia pământul de sub picioare

Conducerea comunei Buceş a primit 23 de sesizări scrise din partea cetăţenilor care acuză Ocolul Silvic Brad că la întocmirea...

Patru oameni au scăpat nevătămați, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un fulger

Patru oameni, care se aflau într-o maşină ce urca spre staţiunea Parâng, au scăpat cu viaţă după ce autovehiculul a...

O delegaţie a judeţului în vizită de lucru în Franţa

O delegaţie din care fac parte Sorin-Adrian Vasilescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Iosif-Daniel Iancu, cercetător ştiinţific în cadrul Muzeului Civilizaţiei...

Închide