ActualitateFlash

Zeci de mii de procese, la instanţele din judeţ

Cristina Ghenea

Magistraţii din judeţul Hunedoara au de rezolvat, anual, zeci de mii de cauze aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti. Numai la Tribunalul Hunedoara, sunt în prezent aproximativ 13.000 de procese în desfăşurare.
Trei posturi mai sunt vacante
Cele patru secţii care formează Tribunalul, şi anume secţia I civilă, secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal, secţia de litigii de muncă şi asigurări sociale şi secţia penală, au adunat împreună, în primele şase luni ale acestui an, 12.841 de procese. Dintre acestea, 863 sunt înregistrate la secţia penală. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Ilidko Glăman, fiecare judecător al Tribunalului Hunedoara are de soluţionat, în medie, câte 708 dosare. „În primul semestru al acestui an, au fost ocupate 27 de posturi de judecători, însă după 1 iulie, organigrama s-a mărit la 35 de posturi. În prezent, Tribunalul funcţionează cu 32 de judecători, dar unul dintre aceştia este detaşat la Curtea de Apel Alba Iulia. Deci, mai avem trei posturi vacante“, a declarat Ildiko Glăman.
Peste 1.100 de dosare pe judecător
Anul trecut, când Hunedoara a ocupat primul loc în ţară la numărul persoanelor condamnate definitiv la închisoare, judecătorii de la Tribunal au avut de soluţionat, în medie, câte 1.119 cazuri de persoană. Aproximativ 1.800 de dosare au fost înregistrate la secţia penală, dintre cele 16.378 aflate în total, pe rolul instanţei. Suma cauzelor creşte de la an la an, iar Tribunalul nu este singura instanţă de judecată din judeţ. Pe lângă acesta, mai funcţionează şi cele şase judecătorii, din Deva, Hunedoara, Haţeg, Petroşani, Orăştie şi Brad, dar cele mai multe procese sunt înregistrate la Tribunal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura