Recenzorii revin după CNP

27 octombrie 2011 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Sorina Popa

În perioada 20-24 octombrie, în judeţ, s-au recenzat 99.157 de locuinţe, dintr-un total de 197.157, şi 225.157 de persoane, Hunedoara situându-se, astfel, printre primele 10 judeţe din ţară ca ritm de lucru la recensământ.

Există localităţi unde recenzorii au făcut treabă foarte bună, cum sunt Peştişu Mic (75 la sută persoane şi locuinţe recenzate), Cerbăl (71,38 la sută) iar altele, unde s-a cam tras mâţa de coadă, ca de exemplu Buceş (34,8 la sută) sau Lelese (35,08 la sută). Prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că a propus să se aplice sancţiuni în localităţile unde recensământul se desfăşoară mai greu şi procentul este sub 40 la sută.
Pe de altă parte, Dezsi a reiterat că declararea CNP-ului este obligatorie.  „Este necesar să se declare CNP-ul, pentru determinarea populaţiei stabile din România. Fiecare stat trebuie să aibă un registru statistic. Apoi, acest lucru e necesar şi pentru a se evita dubla înregistrare a persoanelor. Nu se folosesc datele personale în alte scopuri, decât cele statistice, lumea să stea liniştită”, a declarat prefectul judeţului. Attila Dezi a adăugat că recenzorii se vor întoarce la cei care nu şi-au declarat CNP-ul. „Cei care nu sunt de etnie română, să aibă curajul să-şi declare etnia”, a mai declarat Dezsi. Acesta a mai spus că au fost cazuri în care recenzorilor li s-a desfăcut contractul de muncă, deoarece nu au completat corect formularele sau că le-au scris din birou, fără să se deplaseze la locuinţele cetăţenilor.  Rezultatele provizorii ale recensământului se vor da publicităţii la sfârşitul lunii ianuarie 2012, iar cele finale, la sfârşitul anului viitor.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. DIRIJATI DE UE SI FMI spune:

    totul la comanda UE si FMI.
    Intr-o zi se va afla de ce s-a facut acest recensamat si pentru cine!Ce cauta asta Attila Deszie -prefect al judetului?oare a gresit ziaristul sau eu nu stiu ca un ungur conduce judetul HD?
    Rusine ca facem ce zic altii!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Zeci de mii de procese, la instanţele din judeţ

Magistraţii din judeţul Hunedoara au de rezolvat, anual, zeci de mii de cauze aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti. Numai la...

Gura lumii 27.10.2011

Vorbesc gurile rele că un personaj ajuns pe un post de adjunct din pură întâmplare, nu pentru că ar fi...

10 medalii naţionale la lupte

Luptătorii de la Inter Petrila, CSS Hunedoara, CSS Petroşani şi CNS CSS „Cetate” Deva au cucerit 10 medalii la Campionatul...

Închide