Zeci de bătrâni de la un azil municipiul Hunedoara, infectaţi cu Covid

Cazurile de infectare cu Covid cresc de la o zi la alta în judeţ, astfel că ieri am ajuns la o incidenţă de aproape 4 la 1000 de lo­cui­tori. Nu suntem ca alte judeţe, dar lucrurile nu trebuie scăpate de sub control.
O veste nu tocmai bună a venit miercuri seara, cum că la Centrul de Seniori din mu­ni­cipiul Hunedoara, un cămin privat de bătrâni, 30 de pacienţi şi angajaţi au fost tes­taţi şi sunt infectaţi cu noul virus. Adică, jumătate dintre persoanele vârstnice inter­nate acolo sunt pozitive. Şapte dintre an­gajaţi au şi ei Covid.
Directorul executiv al Direcţiei de Sănă­tate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei, susţine că oamenii au forme uşoare de Covid, şi, după evaluarea medicală, se va decide care dintre aceştia vor fi internaţi şi care vor rămâne în centru. Potrivit meto­do­logiei, în centrele de bătrâni se testează de două ori pe lună atât pacienţii, cât şi per­so­na­lul de acolo, tocmai pentru prevenirea răs­pândirii noului virus la persoanele vulne­rabile.
Datele de la DSP Hunedoara ne arată că avem în judeţ 2.726 de bolnavi Covid, 531 per­­soane internate, 1.434 în izolare şi 1.303 în carantină. În utlimele două săp­tămâni au fost făcute 9.901 de teste Covid în judeţ. Sunt 22 de focare Covid la noi. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare