Procurorii cer insistent arestarea tâlharului care a ucis un om

Maximilian Gânju

La momentul judecării solicitării victima încă era în viaţă, în comă profundă. Pro­curorii au susţinut că viaţa bărbatului tâlhărit a fost pusă în pericol, că suspectul este recidivist, dar instanţa a decis să-l plaseze sub control judiciar. Tribunalul Hunedoara va avea ulti­mul cuvânt.

I-au respins cererea de liberare condiţionată
Aproape fără îndoială că autorul tâlhăriei din municipiul Vulcan, în urma căreia un localnic de 65 de ani a murit, va ajunge în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Deva, dat fiind faptul că şi încadrarea juridică a faptei va fi schimbată. În plus, trecutul infracţional al tânărului de 22 de ani, Argyo Wilmus, ar putea fi un alt motiv pentru a se decide că lăsarea în libertate este o reală ameninţare socială. Tânărul este autorul mai multor infracţiuni cu violenţă, tâlhării cu pre­cădere, comise încă de când era adolescent. De altfel, tânărul a fost închis într-un centru pentru minori pentru tâlhărie calificată, iar magistraţii din Craiova i-au respins cererea de liberare după executarea a jumătate din pedeapsă. Judecătorii craioveni au reţinut atunci că ”riscul comiterii de noi infracţiuni de către aceasta este mediu – crescut, avân­du-se în vedere debutul infracţional timpuriu, manifestarea repetată a conduitei anti­so­ciale, creşterea gravităţii faptelor în decursul timpului (iniţial implicându-se în furturi, iar, ulterior, în tâlhării), abandonul şcolar şi exis­tenţa unor modele negative de compor­ta­ment în familia extinsă”. Totodată, instanţa a reţinut că nu există suficiente şi serioase indicii în sensul că măsura educativă pri­vativă de libertate şi-a atins scopul pentru ca persoana în cauză să se redreseze şi să do­bândească un ansamblu de valori morale şi sociale necesare pentru evitarea, în mo­mentul părăsirii locului de deţinere, a săvâr­şirii altor infracţiuni.

Judecătorii din Craiova au anticipat bine
Şi într-adevăr, cele anticipate de judecătorii din Craiova s-au adeverit. Ieşit din detenţie, Argyo Wilmus n-a rezistat prea mult fără să comită fărădelegi. În 2018 avea să fie reţinut pentru un lung şir de tâlhării. În ianuarie 2018 tâlhărea o femeie, iar în februarie o altă fe­meie, cât şi un bărbat. Şi atunci instanţa din Petroşani s-a arătat îngăduitoare şi l-a plasat în arest la domiciliu, în ciuda opoziţiei pro­curorilor. Ulterior a revenit şi a decis să-l ares­teze preventiv. Tânărul a provocat acum moar­tea unui om pe care-l tâlhărea.
Argyo Wilmus (22 de ani) l-a văzut, zilele trecute, pe bărbatul de 67 de ani, din Vulcan, băut pe stradă şi a decis să-i fure portofelul. Victima a încercat să îl oprească pe suspect, însă acesta s-a smucit pentru a-şi asigura scăparea, context în care bărbatul a căzut şi s-a lovit la cap. A intrat în comă profundă la scurt timp şi a murit la Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare