Xenia, „regina” boxului

25 august 2009 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Sport

11 x 1 hunedoreanca xenia journeac este una dintre cele mai talentate pugiliste din Romania (1)

Ciprian Marinuţ

Titlul de campioană naţională la box, cucerit, în primăvară, de Xenia Jorneac, (16 ani) de la CSS Constructorul Hunedoara, a fost dublat de câştigarea Cupei României.

Blazon onorat
Pugilista Xenia Jorneac de la CSS Constructorul Hunedoara şi-a onorat blazonul de campioană naţională de junioare la categoria 48 de kilograme şi a cucerit şi trofeul Cupei României, la competiţia desfăşurată la finalul săptămânii, la Mangalia. Xenia a boxat direct în finală, unde s-a impus la o diferenţă mare de puncte, în faţa sportivei Roxana Berdirihan, de la CSM Bistriţa.  “Xenia a avut un blocaj ermetic, a punctat cu lovituri precise pe contre şi a ştiut să-şi atragă mereu în cursă adversara. A boxat inteligent şi eficient şi a câştigat meciul foarte clar”, a spus antrenorul Ilie Captari. Cele două trofee cucerite în acest an de Xenia au adus-o pe hunedoreancă în atenţia lotului naţional, astfel că sportiva a fost selecţionată în echipa care va participa la Campionatul European, ce va avea loc în luna noiembrie, în Portugalia.

Tradiţie de familie
Xenia practică boxul la CSS Constructorul Hunedoara de aproape trei ani şi a urcat în ring, graţie încurajărilor tatălui ei, care a fost boxer. „Îmi doream de mică să practic acest sport, deoarece tata a fost boxer şi pentru că aproape în fiecare zi mă băteam cu băieţii la şcoală. Tata m-a încurajat să urc în ring, dar prietenele au fost surprinse de alegerea mea“, a spus Xenia, care învaţă la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara“, la secţia de ştiinţe sociale. „Fetele sunt foarte conştiincioase, învaţă repede şi muncesc mai mult la antrenamente decât băieţii“, a explicat Ilie Captari, secretele ascensiunii Xeniei.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Andra spune:

  Pff o Ador Xeniaaaa

  Bravooo`:x:x !!!!

  A mea estii`>:D:D< !!

 2. Andra spune:

  Superba`:x !!!

  Sii.. BRavoo`>:D< !!

  Vecinutza meaaa`:x !!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Aceeaşi „Mărie”, dar mai disciplinată

Cam cu acelaşi lot de jucătoare, ca şi în campionatul trecut, echipa Cetate Devatrans practică un handbal mult mai bun,...

Potopul a lovit comuna Pui

Dana Istudor Satul Galaţi din comuna Pui a fost lovit de o viitură în noaptea de duminică spre luni, mai...

Repetiţie reuşită pentru Supercupă

Campioana României la futsal, FC Deva (fostă CIP), a demonstrat că e pregătită pentru duelul din Supercupa României cu City’us...

Închide