Politica si administratie

Încã 50 de funcţionari pleacã din Primãria Deva

05 functionari

Nicolle Ebner

 Din luna septembrie, alţi 50 de funcţionari şi angajaţi ai Primăriei Deva urmează să părăsească instituţia. Conducerea primăriei îşi respectă declaraţiile, potrivit cărora nu va mai da afară nici un angajat, însă legea-i lege, iar banii de salarii, din ce în ce mai puţini. Din fericire pentru cei 50, în loc de concedieri, primăria a apelat la transferul acestora într-un alt loc de muncă.

Primele angajări la Aqua Land
În contextul crizei economice şi a măsurilor anticriză impuse de Guvernul Boc, Primăria Deva este nevoită, pentru a doua oară, într-un interval de nici două luni, să restrângă cheltuielile de personal, prin reducerea numărului de salariaţi. Primăria Deva a fost prima din judeţ care, de la 1 iunie 2009, a concediat 64 de funcţionari şi angajaţi, dintr-un total de 440, reprezentând 15 la sută din personal. La nici două luni, executivul primăriei renunţă la serviciile a 50 de persoane, care, de data aceasta, nu vor îngroşa numărul şomerilor, ci vor fi transferate la Aqua Land, din luna septembrie.  „Complexul Aqua Land este în administrarea noastră, iar în luna septembrie urmează să fie inaugurat. Va fi nevoie de 110 angajaţi, iar 50 dintre ei, care au deja experienţă în administraţie publică, vor fi transferaţi din cadrul primăriei, la Serviciul de întreţinere obiective turistice, subordonat municipalităţii, ca personal TESA. Astfel, reuşim să aplicăm ordinele premierului, care ne obligă să dăm ţării cât mai mulţi şomeri, dar, în acelaşi timp, atenuăm efectele dezastruoase asupra populaţiei”, declară primarul Mircia Muntean.

Bugetul pe 2009, doar o „proiecţie”
Înaintea disponibilizărilor din 1 iunie, salariile angajaţilor din cele şase servicii publice din subordinea Primăriei Deva însumau 2,4 de milioane de lei/an. Acum, cheltuielile cu salariile s-au redus cu mai bine de 50 la sută. Bugetul municipiului Deva, de 158.766 mii lei, pentru 2009, s-a dovedit a fi doar „proiecţie”, pentru că, în realitate, nu poate fi realizat. Devenii nu au mai dat năvală să-şi plătească taxele şi impozitele pe proprietăţi, au scăzut şi impozitele pe salarii – deoarece sute de firme şi-au închis porţile iar rata şomajului a explodat –, guvernul nu a alocat nici un leu din ceea ce a promis la televizor, toate acestea constituind motive solide, care au dus la o scădere a încasărilor la bugetul local cu 40 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

One thought on “Încã 50 de funcţionari pleacã din Primãria Deva

  • Ce porcarie mai e si asta: „Înaintea disponibilizărilor din 1 iunie, salariile angajaţilor din cele şase servicii publice din subordinea Primăriei Deva însumau 2,4 de milioane de lei/an. Acum, cheltuielile cu salariile s-au redus cu mai bine de 50 la sută”?????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Da ce aia 64 de angajati aveau salarii asa mari cat restul de 376. Scrieti articole ca lumea daca va numiti „ziar”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura