Winkler, despre candidatul UDMR la prezidenţiale: „Avem un candidat foarte bun“

24 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Eurodeputatul Iuliu Winkler (foto) a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă la Deva, că „UDMR doreşte, în cadrul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, să transmită întregii societăţi din România că are soluţii şi idei pentru problemele întregii ţări“.

A patra revoluţie industrială
„Prin vocea, personalitatea şi prin oferta preşedintelui Kelemen Hunor, candidatul nostru, UDMR doreşte să dovedească, în săptămânile următoare, că noi avem idei pentru un proiect de ţară, că avem soluţii nu numai pentru problemele Ţinutului Secuiesc şi ale celorlalte comunităţi maghiare, ci avem soluţii şi idei pentru problemele întregii ţări. Comunitatea maghiară este în măsură şi este capabilă să genereze şi idei pentru soluţiile problemelor României, dar şi să genereze politicieni capabili să îndeplinească toate funcţiile din stat, inclusiv pe cea de preşedinte. Ne vom strădui să dovedim acest lucru, ne vom strădui prin vocea preşedintelui Kelemen Hunor să vorbim despre sustenabilitate, despre protecţia mediului, despre educaţie, inovare, despre a patra revoluţie industrială care se petrece în lume şi care ne atinge şi pe noi. Eu cred că avem un candidat foarte bun”, a declarat Winkler.

Aşteaptă să fie vizionar
Potrivit liderului UDMR Hunedoara, preşedintele ţării este omul politic care se bucură de cea mai mare legitimitate în stat, iar cetăţenii aşteaptă de la acesta să fie vizionar.
„Constituţia precizează rolul preşedintelui şi îl îngrădeşte în nişte atribuţii. Constituţia spune că preşedintele este ales de toţi cetăţenii României în mod direct prin alegeri care se desfăşoară în întreaga ţară şi în toate comunităţile de peste hotare, acolo unde există cetăţeni ai ţării. Constituţia spune, la articolul 80, că preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului şi de mediere între stat şi societate. Mai spune că preşedintele poate adresa mesaje Parlamentului cu privire la principalele probleme ale naţiunii, şi tot Constituţia spune, la articolul 87, că preşedintele poate lua parte la şedinţele de guvern, şi atunci preşedintele le şi prezidează. Ca atare, iată că preşedintele are atribuţii bine delimitate, însă, fiind ales direct, are cea mai mare legitimitate dintre toţi oamenii politici ai României. Noi credem că oamenii aşteaptă de la preşedinte viziune”, a precizat Iuliu Winkler. (S.Popa)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Exerciţiu naţional de stingere a incendiilor de păduri

Până în 27 septembrie, se desfăşoară exerciţiul naţional „ForFirEx 2019“, la care participă peste 400 de pompieri militari. Exerciţiul va...

Se simplifică procedurile de adopţii şi transplant din România

Premierul României, Viorica Dăncilă, prin Hotărâre de Guvern a aprobat înfiinţarea Sistemului Informatic Naţional pentru Adopţie (SINA). Acesta vine în...

Procedura de anulare a obligațiilor de plată accesorii

În Monitorul Oficial nr. 648 din 5 august 2019 a fost publicată Ordonanţa Guvernului nr. 6/2019 din 31 iulie 2019...

Închide