Exerciţiu naţional de stingere a incendiilor de păduri

24 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Până în 27 septembrie, se desfăşoară exerciţiul naţional „ForFirEx 2019“, la care participă peste 400 de pompieri militari. Exerciţiul va avea loc în zone montane din judeţul nostru (Lunca Cernii) şi din Caraş-Severin (Poiana Mărului). Se urmăreşte testarea procedurilor de intervenţie în cadrul incendiilor de pădure.
Luni au fost instalate bazele de operaţii în care vor sta cazaţi cei peste 400 de pompieri implicaţi în simularea din judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin. Totodată, au fost testate procedurile şi canalele de informare-decizie destinate punerii în aplicare a „Concepţiei naţionale de răspuns în caz de incendii de pădure”.
„Începând din această dimineaţă (n.r. ieri) salvatorii şi autorităţile implicate vor avea de gestionat situaţii complexe pentru organizarea intervenţiei aero-terestre în zone dificile, realizarea dispozitivelor de stingere cu mai multe motopompe care să transporte apa în munte, alimentarea rezervoarelor cu ajutorul elicopterelor, precum şi salvarea persoanelor dispărute sau rătăcite în zone greu accesibile”, se arată într-un comunicat al ISU Hunedoara. (A.Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Se simplifică procedurile de adopţii şi transplant din România

Premierul României, Viorica Dăncilă, prin Hotărâre de Guvern a aprobat înfiinţarea Sistemului Informatic Naţional pentru Adopţie (SINA). Acesta vine în...

Procedura de anulare a obligațiilor de plată accesorii

În Monitorul Oficial nr. 648 din 5 august 2019 a fost publicată Ordonanţa Guvernului nr. 6/2019 din 31 iulie 2019...

Anunt Finante

Închide