Vorţa: vârstnicii, ajutaţi să stea acasă

25 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Administraţia publică din Vorţa pregăteşte o situaţie cu cetăţenii trecuţi de 65 de ani, care este posibil să aibă nevoie de ajutor în această perioadă în care potrivit Ordonanţei Militare nr. 3/25.03.2020, s-a restrâns circulaţia.

Vizitaţi de primar
„Avem un singur magazin alimentar la nivel local, iar de două ori pe săptămână vine o maşină care distribuie pâine. Momentan întocmim o situaţie clară cu cei a căror etate depăşeşte 65 de ani, astfel încât să le putem asigura sprijin dacă au nevoie. Ne oferim să le facem noi cumpărăturile în caz de forţă majoră. Aici ne referim la medicamente şi alimente. Medic de familie avem, dar are program săptămânal, deci nu permanent. Oamenii pot veni la primărie, sediul fiind dezinfectat zilnic, după terminarea programului. Însă sper să se înţeleagă faptul că e mai bine să nu facă o astfel de deplasare. Oricum, cererile pentru APIA s-au sistat până în 6 aprilie, iar de reducerea de 10 procente acordată la plata taxelor şi impozitelor vor putea beneficia până la finele lui iunie. Aşa că pot sta liniştiţi. Din cele două intrări în clădire am păstrat doar una funcţională şi am pus la dispoziţie soluţie dezinfectantă pentru mâini. Chiar legat de Legea 231 privind acordarea titlurilor de proprietate pentru curte, construcţii, anexe etc., fiind validate în cadrul Comisiei Judeţene, pentru a nu mai veni cei în cauză la noi, am preferat să mă expun eu, mergând personal la ei acasă pentru semnarea proceselor verbale. Sunt în vârstă şi i-am scutit şi de un drum pe care, cel mai probabil, l-ar fi parcurs pe jos“, a afirmat Emil Radu Bureană (foto), primarul comunei Vorţa.
Acesta face un apel ca lumea să stea în casă, lângă cei dragi, prevenţia fiind prima condiţie pentru a depăşi pericolul. Mai anunţă că domeniul public va fi dezinfectat (punctele importante şi circulate), acţiunea urmând să fie realizată de către o firmă de profil. Până la ora actuală, nu s-au înregistrat cazuri de izolare sau carantină.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Conducerea Consiliului Judeţean demontează informaţiile false lansate în public la adresa instituţiei

Este clar că unii vor să obţină capital politic chiar şi în aceste condiţii. Se pare că unii politicieni nu...

Ziua Poliţiei Române, marcată de poliţiştii hunedoreni la datorie

Ziua Poliţiei Române (25 martie) marchează 198 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă...

Fiica primarului Hunedoarei luptă în prima linie împotriva COVID-19: Aşa tată, aşa fiică!

Poveştile nu sunt numai triste în această perioadă. Şi, aşa cum este firesc, apar şi oameni care, deşi nu sunt...

Închide