Conducerea Consiliului Judeţean demontează informaţiile false lansate în public la adresa instituţiei

25 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Este clar că unii vor să obţină capital politic chiar şi în aceste condiţii. Se pare că unii politicieni nu învaţă acum, din experienţa aceasta dureroasă, absolut nimic. Conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a ieşit cu un comunicat, după ce a fost acuzată că nu a dat bani pentru aparatură şi funcţionarea Spitalului Judeţean de urgenţă, aflat în subordinea instituţiei judeţene.

Au făcut toate demersurile
„Am constatat cu îngrijorare, dar şi cu mâhnire, că actualul context pandemic este folosit de anumite persoane publice a căror grijă în această perioadă se rezumă la propria imagine, credibilitate, autoritate. Declaraţiile şi afirmaţiile iresponsabile apărute în spaţiul public nu fac decât să slăbească încrederea cetăţenilor în autorităţile statului, motiv pentru care condamnăm cu fermitate orice tentativă de a profita de pe urma situaţiei grave prin care trecem cu toţii. Ne adresăm personalului medical, pacienţilor şi tuturor cetăţenilor judeţului Hunedoara pe care îi asigurăm că instituţia noastră a iniţiat şi derulat toate demersurile posibile pentru ca unităţile spitaliceşti din subordine să fie pregătite pentru a lua măsurile care se impun pentru limitarea răspândirii COVID-19. Astfel, în acest an, Consiliul Judeţean Hunedoara a alocat 1.000.000 de lei pentru buna funcţionare (achiziţii echipamente şi produse sanitare) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, respectiv 700.000 de lei pentru investiţii şi dotări. În prezent, conducerea CJ Hunedoara caută soluţiile legale pentru alocarea de fonduri suplimentare la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, decizii în acest sens urmând a fi luate şi, ulterior, comunicate publicului larg”, se arată în comunicatul respectiv.

Organizarea triajului
„De asemenea, Consiliul Judeţean Hunedoara s-a angajat să suporte cofinanţarea pentru achiziţia aparatului Real Time PCR pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 într-un timp cât mai scurt. Printre măsurile pe care CJ Hunedoara le-a dispus de la declanşarea pandemiei, se numără: organizarea triajului pacienţilor în unităţile medicale din subordine, asigurarea de spaţii de spitalizare pentru pacienţi, asigurarea circuitelor necesare desfăşurării activităţilor de diagnosticare şi izolare a pacienţilor suspecţi de infecţia cu COVID-19. Convinşi că împreună vom trece peste această imensă provocare, îi asigurăm pe locuitorii judeţului Hunedoara că instituţia noastră este profund implicată în demersurile de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus, cu toate puterile, atât la nivelul unităţilor spitaliceşti, cât şi la nivelul administraţiilor locale vulnerabile care au nevoie de sprijin. Ne exprimăm speranţa că, totuşi, cuvintele Preşedintelui României nu au fost şterse din memoria colectivă atât de curând, iar persoanele publice dornice să profite de această situaţie gravă se vor gândi măcar de două ori înainte de a face acuzaţii şi declaraţii lipsite de fundament.
(Să fim responsabili şi să nu contribuim la prelungirea unei perioade grele pentru toată lumea. În aceste momente dramatice, cu atât mai reprobabile sunt încercările unor politicieni, inclusiv aleşi locali, de a folosi criza de coronavirus în bătălia electorală. Nu este momentul răfuielilor politice. A încerca să câştigi capital politic în aceste clipe denotă un cinism înfiorător şi o lipsă de responsabilitate de neimaginat))– Klaus Werner Iohannis, Preşedintele României”, se mai arată în comunicatul conducerii Consiliului Judeţean Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ziua Poliţiei Române, marcată de poliţiştii hunedoreni la datorie

Ziua Poliţiei Române (25 martie) marchează 198 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă...

Fiica primarului Hunedoarei luptă în prima linie împotriva COVID-19: Aşa tată, aşa fiică!

Poveştile nu sunt numai triste în această perioadă. Şi, aşa cum este firesc, apar şi oameni care, deşi nu sunt...

Dosare penale pentru infracţiuni rutiere

Trei hunedoreni sunt cercetaţi penal, unul pentru conducere în stare de ebrietate, altul pentru că maşina nu era înmatriculată, iar...

Închide