Vor duce ţara la sapă de lemn!

14 iunie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Guvernul s-a mutat în stradă să lupte pentru libertatea lui Dragnea. Şi pentru banii lui! Românii s-au împărţit: unii pentru miting, alţii pentru-contra miting. În ceea ce o priveşte pe Laura-Codruţa Kovesi, disputele pro şi contra sunt şi mai aprige, pe o paletă foarte largă: de la adulaţie fără rezervă până la ura care, în Evul mediu întunecat, ar duce-o la arderea pe rug, ca vrăjitoare.
Societatea este tulburată pe bună dreptate, iar, în acest timp, grozăviile economice, mai precis anti-economice, făcute de PSD-ALDE se ţin lanţ. Am sentimentul că PSD, care a generat teme dramatice de interes naţional, acaparându-ne atenţia în altă direcţie, ne fură portmoneul cu ce „brumă” mai avem în el. Întrebările retorice sau fără răspuns zumzăie peste ţară ca nişte viespi veninoase. Şi nu le alungă nimeni…
Veniturile din surse fiscale au ajuns la un minim istoric de 3,8% din PIB, procent pe care România nu l-a mai avut de 11 ani. Nici după primele patru luni situaţia bugetară nu s-a îmbunătăţit, aşa cum susţinea patetic domnul Viorel Ştefan. Veniturile fiscale au urcat la doar 5,2% din PIB, trendul menţinându-se în jurul a 1,3% lunar. De asemenea, se prefigurează un al doilea an cu venituri totale mult sub 30% din PIB, deşi s-a asumat o ţintă de venituri mult superioare, de aproape 32% din PIB. Cum se vor acoperi cheltuielile prevăzute în buget? De unde se vor tăia bani? Cine va fi disponibilizat şi obligat să plece acasă?
Bugetul a ajuns să se alimenteze cu bani preponderent din fiscalitatea pusă pe muncă, pe salariile angajaţilor, adică din impozit pe salarii, contribuţii sociale şi contribuţii de sănătate. Ştiu românii că aproape jumătate din munca fiecărui angajat merge la buget?
Deficitul bugetar după primele patru luni din anul 2018 a ajuns la MINUS 6 miliarde lei. În anii precedenţi, după primele 4 luni ale anului, aveam excedent bugetar de peste 1,3 miliarde lei, adică bani în plus la buget. Şi unde a dispărut creşterea economică de 6,9% de anul trecut şi cea prognozată de 5% anul acesta, astfel încât în plină „creştere economică”, Guvernul se împrumută pentru a plăti salarii şi pensii?
Cu banii de la Uniunea Europeană în buget Guvernul ar fi avut bani şi pentru pensii şi pentru salarii şi pentru investiţii şi nu mai trebuiau furaţi banii de la Pilonul 2 de pensii. De ce nu sunt absorbiţi banii europeni? Oare, nu cumva, pentru că sunt mai dificil de „sifonat”?
Guvernul Dăncilă are de gând să pună cetăţenii să-şi plătească salariile şi pensiile din banii acumulaţi în conturile individuale din Pilonul 2, o măsură care opune interesele copiilor şi nepoţilor cu cele ale bunicilor şi părinţilor. Ce părinte sau bunic acceptă bucuros să-i fie plătită pensia de astăzi din banii copiilor? Ministerul Finanţelor nu urmăreşte varianta cea mai bună pentru sustenabilitatea în viitor a pensiilor, ci modul în care reuşeşte să peticească mai repede bugetul, care arată ca un şvaiţer şi dărâmă o reformă extrem de importantă pentru viitorul pensiilor, gândindu-se doar la clipa de astăzi! La viitor se mai gândeşte cineva?
Ar fi de dorit ca domnul Tăriceanu să rămână consecvent şi să apere un proiect la care a contribuit şi domnia sa atunci când era preşedinte PNL. Asta dacă vrea să lase românilor măcar o fărâmă de moştenire liberală. Este cel mai important test al celor de la ALDE, despre cât de liberali sunt…
Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii este o ultimă lovitură dată la ceea ce a mai rămas din economia naţională! Guvernul loveşte deja de doi ani în companiile de stat profitabile, prăduindu-le de orice resursă financiară: dividende trecute, actuale şi viitoare, rezerve, bani de investiţii. Toţi banii acestor companii au fost luaţi şi viraţi la buget! Din această cauză, Transelectrica a intrat deja pe pierdere, încă de anul trecut. Chiar se intenţionează distrugerea a tot ce mai funcţionează în economia românească de stat?
Schema este foarte simplă! Faci un inventar cu ce mai este bun în economia românească – companii profitabile Transgaz, Romgaz etc. – şi le dai în administrarea unui fond despre care nimeni nu ştie nimic! Mai mult, înţelegem că nimeni nu o să deranjeze acest fond, nimeni nu va exercita nici un control asupra lui. În ce buzunare se vor scurge banii românilor?
PNL contestă la Curtea Constituţională această lege, deoarece încalcă cel puţin 5 articole din constituţie: regimul proprietăţii publice, regimul proprietăţii private, principiile economiei libere, concurenţa, principiul bicameralismului şi nu numai. Ar trebui ca CCR să admită contestaţia PNL şi să pună piedică celui mai mare tun din istoria recentă a României! Dar mai poţi să ştii ce justiţie va face Curtea Constituţională, acum, după ce s-a apucat să facă politică?
Culmea ipocriziei este pretenţia că Fondul acesta va construi exact acele autostrăzi, şcoli şi spitale pentru care sunt disponibili bani gratuiţi la Uniunea Europeană. Oare de ce domnul Dragnea nu construieşte cu banii nerambursabili puşi la dispoziţie de UE şi s-a apucat să dărâme economia de stat sub pretextul că va construi infrastructură?
Din păcate, cam tot ceea ce a spus Ponta până acum despre intenţiile grupului Dragnea s-a confirmat. Acum spune public, cu subiect şi predicat, că fondul aşa zis „suveran” ar fi deja amanetat unor „băieţi deştepţi” din Israel, iar vizita acolo nu a avut drept scop mutarea ambasadei noastre la Ierusalim, tema fiind doar fumul împrăştiat pentru a ascunde motivul deplasării lui Dragnea!
Şi dacă domnul Victor Ponta are dreptate atunci când spune că Fondul Suveran este, încă de la înfiinţare, prin atribuire ocultă, Jaf Suveran?

Eleonora-Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hunedorean spune:

    Normal tanty atotstiutoarea ca nu-ti convine FISCALITATEA PE MUNCA,ca la firmele familiei nu plateati contributiile la sanatate.somaj si pensii, doar impozitul de 16%(acum 10%) era retinut direct prin stopaj la sursa. Cu banii pt sanatate.somaj si pensii faceati concedii in strainatate si va luati cele mai luxoase masini! Asa ca las.o mai incet,ca macane!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Comunicat de presă al deputatului PNL Lucian Heiuş. “Prin noul Cod Administrativ se repolitizează funcţia publică”

Prin proiectul de Cod administrativ, aflat în dezbaterea Parlamentului, PSD demonstrează încă o dată că nu urmăreşte decât să îşi...

Heiuş – ministru al Economiei, într-un viitor Guvern al PNL?

Preşedintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuş, a anunţat în conferinţa de presă din 14 iunie că liberalii pregătesc o moţiune...

Camelia Bedea, noul director al ADEH

Camelia Bedea (foto) va fi noul director al Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara (ADEH), aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ)...

Închide