Vor Campionat european cu 32 de echipe

Stimulată de succesul Campionatului European de fotbal din acest an, UEFA ana­li­zează posibilitatea de a mări din nou nu­mărul de participante la acest eveniment, în vederea creării unui turneu cu 32 de selec­ţionate.
În 2016, cu ocazia turneului găzduit de Franţa, forul continental a extins numărul echipelor participante la EURO de la 16 la 24, iar acum analizează fezabilitatea ca 32 dintre naţionalele celor 55 de asociaţii membre să ia parte la competiţie, începând cu ediţia din 2028.
Revizuirea formatului ar urma să aibă loc odată cu începerea procesului de candi­da­tură pentru EURO 2028, o decizie în privinţa organizării fiind aşteptată până la sfârşitul anului 2023.
Rămâne de văzut ce efect ar avea această nouă modificare asupra formatului prelimi­na­riilor Campionatului European, în con­di­ţiile în care mai mult de jumătate dintre ţările de pe continent ar urma să ia parte la tur­neul final, ceea ce ar diminua şi mai mult in­te­resul fanilor faţă de actualul sistem, con­si­deră AP, care reaminteşte că au existat di­fe­renţe mari de valoare între echipe şi în calificările pentru EURO 2020.
Următoarea ediţie a Campionatului Euro­pean va avea loc în 2024, în Germania.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.