Pe post de cobai în Spania

Naţionala României la handbal feminin a fost pe post de „cobai” la sfârşitul acestei săp­tămâni în Spania.
Fără o pregătire în prealabil, România s-a dus în Spania pentru două jocuri de pre­gă­tire, unde a fost învinsă cu 27-20, respectiv 32-19.
Federaţia Română de Handbal a acceptat o invitaţie de două jocuri amicale din partea Spaniei, reprezentativă care se pregăteşte să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a adunat naţionala feminină de senioare şi a trimis-o în Spania pentru două jocuri de pre­gătire. Acest lucru s-a întâmplat după o lună de zile în care jucătoarele au fost în vacanţă. Fără o pregătire adecvată, după o pauză de 30 de zile este aproape imposibil să faci eva­luarea unor sportive, împotriva unui ad­ver­sar care în câteva zile caută să atingă vârful de formă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Până la urmă au fost puse într-o lumină proas­tă inclusiv handbalistele convocate pentru această acţiune.
Pentru deplasarea din Spania nu a fost con­vocat însă cel mai bun lot. Au lipsit ju­că­toa­rele din categoria „A+”, Cristina Neagu şi Crina Pintea. În schimb, au fost incluse fete din categoria A şi A-B, aşa cum au fost cla­si­ficate de curând, precum Laslo, Polocoşer, Ba­zaliu, Andreea Popa, Seraficeanu, Sub­ţirică, care au evoluat şi la ultimele turnee fi­nale.

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.