FlashPolitica si administratie

Vor avea cãldurã în case!

Carmen Cosman

În municipiul Brad, au demarat probele tehnologice pentru furnizarea de căldură în sistem centralizat, iar administraţia locală  urmăreşte să vadă dacă investiţiile realizate în acest an în sistemul de termoficare au efectul scontat.

Investiţii pentru reducerea pierderilor
Cel puţin teoretic, în această iarnă, populaţia din Brad nu ar mai trebui să tremure de frig în case. Zilele acestea, au demarat probele tehnologice, aşa încât, să poată fi furnizat agent termic către populaţia racordată la sistemul centralizat de termoficare. În plus, administraţia locală poartă negocieri cu furnizorul de păcură, pentru stabilirea graficului de plăţi şi a obligaţiilor contractuale.
„În acest an, am făcut investiţii importante pentru reducerea pierderilor din sistemul de termoficare, dar încă suntem în discuţii, pentru a stabili graficul de plăţi şi a obligaţiilor contractuale cu furnizorul de păcură. La ora actuală, nu mai avem datorii către furnizor şi în această lună, vom încerca să negociem actul adiţional la contractul pentru această iarnă”, a declarat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Gigacaloria scumpită doar de creşterea TVA
Pentru întreaga iarnă, societatea de termoficare  din Brad are nevoie de aproximativ 5.000 de tone de păcură, care pot fi asigurate de furnizorul de combustibil. Nici din punct de vedere financiar, populaţia nu are motive de îngrijorare, pentru că preţul gigacaloriei a fost majorat deocamdată doar cu 20 de lei. „Preţul de furnizare către populaţie a fost ajustat de la 200 de lei, la 220 de lei, în principal, prin majorarea TVA. Vom încerca să susţinem în continuare diferenţa de la preţul de producţie, de 600 de lei, din compensaţii de la bugetul de stat şi subvenţii de la bugetul local”, a mai spus primarul municipiului Brad.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura