O singură ofertă pentru modernizarea Spitalului Judeţean

21 octombrie 2010 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Livia Botici

Ieri, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică a avut loc deschiderea ofertelor depuse de operatorii economici, pentru atribuirea contractului de achiziţie publică, aferent lucrărilor de reparaţii capitale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Cu toate că proiectul este unul imens, pe bani mulţi, doar o singură firmă s-a arătat interesată de efectuarea acestei lucrări.

Lucrare luată în asociere
Valoarea reparaţiilor capitale în întreg spitalul devean a fost estimată, înainte de şedinţa ce a avut loc ieri, la 95 de milioane de lei. Deşi suma este una foarte mare şi ar încânta pe oricine într-o asemenea vreme de criză, la licitaţie nu s-a prezentat decât un singur operator economic, respectiv SC Valnel Construct SRL, reprezentat de administratorul Adrian Sicoe. Pentru efectuarea lucrărilor, această societate comercială a semnat un contract de asociere cu SC Confort SA Timişoara, firmă aflată sub conducerea miliardarului Georgică Cornu, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Cele două societăţi comerciale au depus o garanţie în valoare de 1.900.500 lei. De asemenea, preţul pe care SC Valnel Construct SRL şi SC Confort SA îl cer pentru a efectua renovarea Spitalului Judeţean Deva este de 86.029.588 lei, adică cu aproape nouă milioane de lei mai puţin decât era preconizat. În cursul zilelor următoare, comisia stabilită să hotărască dacă proiectul depus de cele două societăţi este eligibil, va decide dacă va atribui operatorului economic lucrarea.

SC Valnel Construct SRL câştigă tot în sănătate
Potrivit site-ului www.rolicitaţii.ro, societatea comercială Valnel Construct SRL, cu sediul în comuna Luncoiu de Jos, a reuşit să câştige în ultima perioadă foarte multe asemenea contracte, toate la instituţii sanitare din judeţ. Departe de noi gândul să insinuăm că ar fi vorba despre ceva necurat, dar totuşi, cititorii noştri trebuie să fie corect informaţi. În luna aprilie 2009, această firmă câştiga o licitaţie, în valoare de peste 10 milioane de lei, pentru „suplimentarea lucrărilor de reparaţii capitale, instalaţii sanitare, electrice, canalizare menajeră şi pluvială, instalaţii gaz”, pentru Spitalul Municipal „Alexandru Simionescu” Hunedoara. În acelaşi an, în luna decembrie, aceeaşi firmă câştiga, tot la spitalul din Hunedoara, un contract pentru „modernizare şi echipare bloc alimentar”, în valoare de peste 2.330.000 lei. Apoi, în luna ianuarie 2010, pentru un proiect de „reparaţii capitale complex medical, spălătorie, morgă şi capelă”, la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu, firma din comuna Luncoiu de Jos a încasat suma de aproape 11 milioane de lei. În data de 13 iulie a.c., aceeaşi societate a reuşit să câştige un alt contract cu statul, în valoare de peste 2.600.000 lei, pentru repararea capitală a sediului Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara. La două zile distanţă, tot firma respectivă obţine un alt contract, pentru repararea capitală şi modernizarea pavilionului de Boli Interne al Spitalului Judeţean din Deva, proiect în valoare de peste şase milioane lei. În data de 10 august, SC Valnel Construct SRL mai primeşte încă un contract, de peste cinci milioane lei, pentru o lucrare suplimentară la Sanatoriul de la Geoagiu. La o lună distanţă, în data de 22 septembrie, societatea se mai alege cu încă un contract de lucrări suplimentare, în valoare de 2.600.000 lei, pentru pavilionul de Boli Interne al a spitalului din Deva. Valoarea totală a acestor contracte câştigate, numai în perioada 2009-2010, de firma SC Valnel Construct SRL, este de aproape 46 de milioane de lei, iar dacă îi va fi atribuit şi contractul pentru reparaţiile capitale la spitalul judeţean, suma va creşte la 132 milioane lei.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. radu paun spune:

    Eu inca il mai astept pe Vlad Tepes…sa se faca dreptate!

  2. avatar spune:

    ..cum explică aceşti constructori preţul mai mic al ofertei,din moment ce în caietul de sarcini proiectantul a stabilit niste lucrări conform stasurilor în vigoare????…aceşti abonaţi la contracte sunt marii evazionişti pe care nu-i vede nimeni!!!…dar cine să-i vadă că Valnel Construct e din parohia lui Glgor,ăla cinstitul!!!..iar SC Confort SA Timişoara este firma PDL-istă !!!..

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Procurorii din Petroşani au lăsat tâlharii în libertate

Livia Botici Un tânăr, de 24 de ani, din municipiul Vulcan, a fost bătut cu bestialitate de doi bărbaţi din...

Errare humanum est, perseverare diabolicum…

Se spune că greşeala recunoscută e pe jumătate iertată. Nu ştiu dacă e un proverb specific românesc, dar dacă ar...

„Fac dezastru în Retezat!”

Firma care exploatează masa lemnoasă din zona Câmpu lui Neag – Uricani este acuzată de activiştii ecologişti că distruge pădurea,...

Închide