Actualitate

Procurorii din Petroşani au lăsat tâlharii în libertate

Livia Botici

Un tânăr, de 24 de ani, din municipiul Vulcan, a fost bătut cu bestialitate de doi bărbaţi din aceeaşi localitate, chiar în scara blocului în care locuieşte. Deşi, după incident, poliţiştii au reuşit să-i prindă pe cei doi agresori, ei sunt liberi şi în acest moment, pentru că procurorii care s-au ocupat de caz au considerat că, „decât să se prezinte cu un asemenea caz în faţa judecătorilor şi să se facă de ruşine”, mai bine tâlharii să fie cercetaţi în stare de libertate.
În noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 2, tânărul de 24 de ani se îndrepta către casă. Exact în momentul în care a ajuns în faţa blocului în care locuia, vulcăneanul s-a trezit că este lovit direct în creştetul capului. După ce l-au târât în scara blocului, cei doi agresori au continuat să-i aplice victimei mai multe lovituri de pumni şi de picioare, după care, i-au furat un telefon mobil, suma de 100 de lei şi o plasă cu alimente. La câteva minute după ce tâlharii au plecat de la locul faptei, victima a reuşit să anunţe poliţia, apelând serviciul 112. Imediat, oamenii legii au alertat mai multe echipaje de poliţie şi, în aproximativ două ore, au reuşit să dea de urma celor doi agresori. Aceştia au fost descoperiţi chiar în casa unuia dintre ei, cu urme de sânge pe îmbrăcăminte, iar oamenii legii au găsit asupra lor toate bunurile furate de la victimă. „S-a stabilit că suspecţii şi-au urmărit victima până în scara blocului în care locuia, unde, prin violenţă, au deposedat-o de bunurile sale. Cei doi, un bărbat în vârstă de 34 de ani, iar celălalt de 27 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.
Ei bine, în cursul zilei de ieri, am telefonat Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, pentru a afla dacă tâlharii au fost arestaţi. Aici, surpriză! Procurorii nici măcar nu le-au propus judecătorilor ca agresorii să fie arestaţi preventiv. „Materialul administrat în această cauză, de către poliţişti, nu era suficient. Nu au existat suficiente probe, de aceea nu au fost propuşi pentru arestare. Dar nu înţeleg, poliţia de ce plânge pe umărul presei? Dacă mergeam în faţa judecătorilor cu o asemenea cauză, ne-am fi făcut de ruşine şi de aceea, am preferat să-i lăsăm în libertate”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN procurorul Dumitru Ilinca, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.
Nu suntem de specialitate, deci, nu vrem să-i învinuim pe procurorii în cauză că au greşit în acest caz. Dar, ca simpli contribuabili la bugetul statului, de unde îşi primesc şi ei salariul, avem dreptul să le punem câteva întrebări. Dacă aceşti tâlhari atacau vreo rudă de-a lor (frate, fiu, părinte) tot aşa procedau? Dacă mâine-poimâine, tâlharii lăsaţi liberi, cum tot n-au ce pierde, (doar nu vor merge la muncă!), procedând în aceeaşi manieră, vor omorî un om, cine va avea vina morală? Ce probe mai trebuiau să aducă poliţiştii, în plus, faţă de cele arătate în acest articol, pentru ca tâlharii să fie băgaţi unde le este locul? Cu atât mai mult cu cât, potrivit poliţiştilor, cei doi agresori lăsaţi liberi de procurori sunt principalii suspecţi în alte două cazuri de tâlhărie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.