Volei de trei stele în finala Campionatului Judeţean

13 decembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Sport

Ciprian Marinuţ

Echipa Volei Club Deva a câştigat titlul de campioană judeţeană, după ce a dispus cu 3-0 de Ştiinţa Hunedoara, în finala Campionatului Judeţean de volei, rezervat jucătorilor seniori amatori. Meciul a fost mai echilibrat şi mai încins decât o arată scorul, fiind „colorat” cu multe momente spectaculoase de volei adevărat.

Spectacol la fileu

Serviciile de tip torpilă, atacurile în forţă, blocajele ermetice şi combinaţiile de efect au fost ingredientele unui volei de trei stele, oferit de finala Campionatului Judeţean, disputată ieri în Sala de sport a Colegiului Naţional „Traian” din Deva. Cu un lot tânăr şi omogen, Volei Club Deva a fost mai la înălţime decât experimentaţii componenţi ai Ştiinţei Hunedoara şi a câştigat trofeul pus în joc, printr-o victorie cu 3-0. Scorul pe seturi, 25-21, 25-14, 25-21, reflectă însă o dispută mai echilibrată decât diferenţa finală de 3-0. Ambele echipe au etalat un volei de calitate, cu faze bine elaborate şi cu combinaţii şcoală care au smuls aplauze spectatorilor, iar diferenţa s-a făcut la precizie, concentrare şi condiţie fizică. Punctele forte ale devenilor au fost atacurile în forţă şi blocajele reuşite de Liviu Grădinaru, Marius Biji şi Claudiu Fîrtat şi jocul inspirat al ridicătoarei Sorina Popa.

Idee deosebită

„Ideea profesorului Liviu Grădinaru de a organiza împreună cu Asociaţia Judeţeană de Volei acest Campionat Judeţean pentru jucători seniori amatori s-a dovedit inspirată. Am văzut un volei de calitate. Competiţia este unicat în judeţ şi e specială prin faptul că e printre puţinele rezervate sportivilor seniori. Direcţia de Sport a susţinut campionatul cu suma de 3.500 de lei, asigurând plata arbitrajului, a asistenţei medicale şi cheltuielile cu transportul şi premierea”, a spus Marius Simina, din cadrul Direcţiei Judeţene de Sport. „A fost un campionat reuşit. Avem deja reacţii pozitive de la voleibalişti din Valea Jiului, astfel că la ediţiile viitoare vor fi aproape sigur şi echipe din Petroşani şi Lupeni”, a spus Titi Scorpie, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Volei. „Îl felicit pe Liviu Grădinaru, iniţiatorul acestui campionat, pentru că a reuşit să reunească familia, indiferent de vârstă, sex şi experienţă”, a afirmat Sorina Popa, căpitanul echipei Volei Club Deva.

Lotul primei echipe campioane judeţene la meciul de ieri a fost alcătuit din: Sorina Popa (inspector specialitatea sport), Violeta Bota (antrenoare volei), Liviu Grădinaru (antrenor volei), Marius Biji (antrenor karate), Claudiu Fîrtat (student, fost jucător de volei), Marcel Condurache, Edy Ajtay (economist) şi Dan Fiscutean.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hoţi de utilaje, băgaţi după gratii

Sâmbătă, 10 persoane au fost reţinute de către BCCOA Alba, pentru că acţionau într-o reţea care se ocupa de furtul...

Andone, în rol de Moş Crăciun la CFR Simeria

Tehnicianul hunedorean al echipei Dinamo, Ioan Andone, l-a premiat pe cel mai talentat junior al clubului CFR Simeria, Dragoş Danciu,...

Proiecte de top la Romos

Aflată între rustic şi modern, comuna Romos îşi duce mai departe tradiţiile, concomitent cu investiţiile. Deloc puţine, dacă le-am trece...

Închide