Actualitate

Fraţii Cristescu, cetăţeni de onoare ai Orăştiei

Carmen Cosman

Iniţiatorii şi finanţatorii proiectului „Arsenal Park Transilvania”, oamenii de afaceri timişeni Marius şi Emil Cristescu (foto), sunt, de la finele săptămânii trecute, cetăţeni de onoare ai municipiului Orăştie.
 

O investiţie de 20 de milioane de euro
Cei doi au fost recompensaţi de administraţia publică locală din Orăştie, pentru contribuţia adusă la dezvoltarea turismului în regiune şi pentru promovarea imaginii acesteia în ţară şi străinătate. Alături de cei doi, a primit titlul de cetăţean de onoare şi Traian Stoia, directorul societăţii Timco SA, care administrează proiectul “Arsenal Park Transilvania”.
Marius şi Emil Cristescu, preşedintele, respectiv vicepreşedintele Bega Grup, au decis, în 2003, să preia societatea Rompiro, fosta Chimica Orăştie, care era complet dezafectată şi aflată într-o stare avansată de degradare. Nu au redeschis-o, ci au transformat-o complet, ca şi obiect de activitate. Astfel, cinci ani mai târziu, în locul atelierelor în ruină, a buncărelor şi depozitelor de muniţii abandonate, au pornit construirea unei oaze moderne de vacanţă, păstrând atmosfera militară care dă exclusivismul unui resort unic în Europa. Proiectul presupune, în total, o investiţie de 20 milioane de euro, realizată până în acest moment în proporţie de 50 la sută.

Complex turistic de patru stele
La ora actuală, Arsenal Park este un complex de vacanţă de 4 stele, care se întinde pe o suprafaţă de 80 de hectare şi singurul obiectiv turistic cu temă militară, din Europa. Resortul oferă un teritoriu nelimitat de aventură, un muzeu militar în aer liber, tabără de antrenament, dar şi o bază de expediţii turistice.
Odată cu realizarea acestui obiectiv, zona a beneficiat de o vizibilitate sporită şi mii de turişti din ţară şi din străinătate au trecut prin Orăştie, ceea ce a contribuit la creşterea interesului pentru toate obiectivele turistice şi de agrement din regiune, nu numai pentru Arsenal Park.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura