Politica si administratie

Vochiţoiu mai speră la un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

Maximilian Gânju

Liderul PP-DD Hunedoara încă mai crede în şansa de a ocupa unul din fotoliile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Mizează pe cele două treimi
Haralambie Vochiţoiu (foto) mizează pe faptul că USL are nevoie la Consiliul Judeţean de voturile PP-DD pentru adoptarea proiectului de buget, unde se cer două treimi din numărul total de consilieri. În plus, USL are nevoie de susţinere şi în mai multe localităţi hunedorene, iar formaţiunea condusă de Vochiţoiu ar putea să decidă în ce parte se înclină balanţa. „Încă nu ştim nimic, încă se negociază. Pe lângă susţinere în Consiliul Judeţean Hunedoara, PP-DD poate decide viceprimarul şi majoritatea în mai multe consilii locale din judeţ, unde USL nu are suficienţi consilieri. Un exemplu este Hunedoara sau Petroşani. De aceea vrem o funcţie de vicepreşedinte”, a declarat Haralambie Vochiţoiu, preşedintele PP-DD Hunedoara. Acesta mai spune că PP-DD va pretinde funcţia de viceprimar în localităţile în care este nevoie de votul lor, dacă nu va ajunge la o înţelegere cu actualul şef al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ şi USL. „Fără discuţie, vom vrea să punem viceprimarul în localităţile unde este nevoie de noi”, a precizat Vochiţoiu.

Negocieri dure
La Petroşani, este poate cea mai mare nevoie de votul PP-DD pentru desemnarea viceprimarului, în condiţiile în care USP are nouă consilieri, USL opt iar PP-DD patru. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul localităţii, spune că vrea să continue să lucreze cu fostul viceprimar, colegul său de partid. Astfel că, negocierile cu PP-DD vor fi dure, în condiţiile în care formaţiunea lui Diaconescu cere postul în schimbul susţinerii în CL Petroşani. Cert este că ambele tabere sunt flexibile şi pot face compromisuri. „În prima şedinţă de consiliu local, se va desemna şi vota viceprimarul. Eu vreau să continui să lucrez cu Claudiu Cornea, actualul viceprimar. Vom vedea, se duc negocieri şi cu PP-DD”, a declarat Iacob-Ridzi. Şansele ca Vochiţoiu să ajungă la o înţelegere cu liderul PDL Petroşani sunt mari, dat fiind faptul că USL Petroşani este preocupat cu o luptă internă pentru desemnarea unui viceprimar. PSD ar vrea să-l nominalizeze pe fostul lider al minerilor, Costel Postolache, iar PNL, pe afaceristul Alin Simota. Ambii au probleme de imagine, din cauza scandalurilor în care au fost implicaţi. Postolache, legat de banii „scurşi” din LSMVJ pe perioada cât era coleg cu Savu, fiind chiar amendat administrativ, iar Simota, începând de la acuzaţii cum că şi-a pus „gorilele” să snopească în bătaie cel puţin o persoană şi până la dosare de cercetare a unor posibile infracţiuni economice.

2 comentarii la „Vochiţoiu mai speră la un post de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

  • Dl. Lepadatu scria ca suntem al doilea judet ca numar de voturi pentru pp-dd. Bine ca nu suntem pe primul loc!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.