Vlad-Petrişor Sîncu, ales în conducerea Consiliului Naţional al Elevilor

Adriana Clej

În cadrul Adunării Generale Ordinare a Consiliului Naţional al Elevilor desfăşurată la Baia Mare, oraş care timp de un an este Capitala Tineretului din România, reprezentanţii elevilor din toată ţara au ales componenţa noului Birou Executiv al CNE, acesta fiind format din nouă membri.

Astfel, Petru Apostoaia, din Neamţ, a fost ales preşedintele CNE, iar Vlad-Petrişor Sîncu (foto), elev la Colegiul Naţional Pedagogic “Regina Maria” din Deva, a fost ales secretar executiv al departamentului de organizare internă.
Aceştia vor putea să reprezinte drepturile şi îndatoririle elevilor din România şi să coordoneze buna funcţionare a structurii de reprezentare a elevilor la nivel naţional în următorul an. Principalele puncte de pe ordinea de zi a sesiunii ordinare a celei de-a XXVI-a Adunare Generală a CNE au vizat organizarea alegerilor pentru funcţiile vacante şi consolidarea direcţiilor de acţiune menite să recontureze climatul educaţional actual. Astfel, printre obiectivele importante realizate se numără obţinerea avizului favorabil din partea Camerei Deputaţilor la proiectul legislativ privind acordarea burselor elevilor din România, organizarea a General Assembly OBESSU, Gala Elevului Reprezentant, dar şi campania pentru modificarea planurilor-cadru, în urma căreia s-au strâns peste 135.000 de semnături.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.