Tabără studenţească la Geoparcul Dinozaurilor

Adriana Clej

O tabără de studii aplicate în teren i-a ajutat pe 10 studenţi ai Facultăţii de Geologie şi Geofizică de la Universitatea din Bucureşti să descopere frumuseţea muncii de geolog şi să înţeleagă, la faţa locului, ce înseamnă un Geoparc Internaţional UNESCO. Studenţii au fost îndrumaţi de conf. dr. Zoltán Csiki – Sava, de la Universitatea din Bucureşti, el fiind unul dintre cei mai renumiţi paleontologi români, la nivel internaţional.

Timp de o săptămână, studenţii au avut posibilitatea să pună în practică informaţiile şi cunoştinţele acumulate în timpul cursurilor de geologie şi de paleontologie. Pe teren, studenţilor li s-au alăturat şi voluntarii Geoparcului, dar şi reprezentanţi ai administraţiei Geoparcului, ceea ce a oferit o oportunitate excelentă pentru studenţi şi pentru voluntari să ia parte la un adevărat schimb de experienţă.
În cadrul primei ediţii a Conferinţelor Geoparcului, lect.dr. Alexandru Andrăşanu, directorul Geoparcului, evaluator internaţional UNESCO pentru Geoparcuri, şi conf. dr. Zoltán Csiki – Sava i-au purtat pe cei prezenţi într-o captivantă ”Călătorie în trecutul Ţării Haţegului – de la Geoparc, la Insula Dinozaurilor”. Activităţile şi punctele de vizitare ale Geoparcului au fost la rândul lor surse de informaţii şi de descoperire pentru participanţii la tabără.
De peste 40 de ani, studenţii geologi ai Universităţii din Bucureşti vin în Ţara Haţegului pentru a aplica pe teren noţiunile învăţate pe băncile facultăţii. Pentru generaţii de studenţi, studierea paleofaunei cu dinozauri pitici de pe fosta insulă a Haţegului şi experienţa dobândită în cadrul taberei au stat la baza multor lucrări de licenţă, disertaţie, doctorat, studii şi articole ştiinţifice.
În acest an, tabăra a fost organizată cu sprijinul Complexului Cultural Sportiv Studenţesc Tei din Bucureşti, Dino Parc Râşnov şi a Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.