Vizitele la penitenciar, programate prin e-mail

27 iulie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Livia Botici

Începând din data de 1 august, persoanele care vor să viziteze un deţinut închis în Penitenciarul Bârcea Mare vor fi nevoite să-şi facă programare prin e-mail sau telefonic. Măsura a fost luată, întrucât în fiecare zi, la sectorul „Vizite” al închisorii, este o aglomeraţie foarte mare.

„Sperăm să funcţioneze”

Până ca această măsură să intre în vigoare, fiecare individ care dorea să viziteze o persoană privată de libertate nu avea altceva de făcut, decât să se înfăţişeze la Penitenciarul Bârcea Mare, să se legitimeze, iar apoi putea să intre în sectorul de vizite, acolo unde îl aştepta deţinutul pe care vroia să-l vadă. Planificarea era făcută în ordine alfabetică, în funcţie de numele de familie al persoanei private de libertate, mai exact, lunea erau distribuite vizite la deţinuţii ale căror nume începeau cu primele litere ale alfabetului, iar până vinerea, se ajungea la cei cu nume ce începeau cu ultimele litere din alfabet. Această planificare nu a avut însă un efect prea mare, întrucât, zilnic, în faţa penitenciarului, aşteptau pentru o vizită, zeci de persoane.

„Din data de 1 august, sperăm ca lucrurile să intre într-o logică normală, iar îmbulzeala să nu mai fie o problemă. Cei care vor vrea să viziteze o persoană privată de libertate vor fi nevoiţi să se planifice în prealabil, fie prin e-mail, fie telefonic, fie la sediul instituţiei. În solicitare, aceştia vor trebui să precizeze numele persoanei pe care vor să o viziteze, iar în termen de maximum 24 de ore, vor primi răspunsul nostru, care va conţine aprobarea vizitei, dacă toate condiţiile sunt impuse, şi ziua şi ora la care au fost programaţi”, a declarat Gabriel Vesa, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Şase medaliaţi, nici un campion

Atletele de la cluburile din judeţ au obţinut şase medalii (patru de argint şi două de bronz) la Campionatele Naţionale...

„Pierdem proiecte, pentru cã nu suntem portocalii”

Primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş (foto), spune că a mai primit o lovitură sub centură din partea actualei guvernări, din...

„Jungla“ de la periferia Devei

Şerpi, câini şi bălării cât gardul viu. Nu este un peisaj din vreo junglă amazoniană, ci o aşa-zisă zonă verde,...

Închide