EvenimentFlash

Atenţie, părinţi, un copilaş a murit! Aveţi grijă de ai voştri!

Livia Botici

Un băieţel de numai trei ani, din Deva, a murit zilele trecute, din cauză că, inima sa nu a rezistat la schimbarea bruscă de temperatură. Supraîncălzit, atunci când a intrat într-un supermarket cu aer condiţionat, micuţul a picat ca secerat.

Nu avea nici o altă boală

Potrivit medicilor legişti, care au efectuat necropsia cadavrului băiatului, el nu suferea de nici o boală, care ar fi putut să-i pună viaţa în pericol. Specialiştii spun că, în proporţie de 80 la sută, cauza morţii micuţului o reprezintă faptul că înainte de a intra în magazin, la o temperatură de sub 20 de grade Celsius, copilul a stat mult la soare, iar trecerea bruscă de la cald la rece a fost cea care a declanşat insuficienţa cardiacă. În acel moment, băiatul de trei ani a picat secerat între părinţii lui, care îl duceau de mână, şi din nefericire, nu a mai putut fi salvat.

Aerul condiţionat, dăunător

Potrivit medicilor, pentru orice persoană, oricât de sănătoasă ar fi, trecerea bruscă de la o temperatură foarte mare, la una mult mai scăzută, poate avea efecte nedorite, şi poate duce, după cum este şi cazul micuţului de numai trei ani, chiar la infarct. „Aerul condiţionat, mai ales la cei mici, este foarte dăunător, aşadar, feriţi-vă copiii de el, pentru că poate duce la tot felul de afecţiuni. Atenţionez pe această cale, toţi părinţii, pentru a avea grijă, în perioada de vară, să nu ofere copilului lor apă sau sucuri foarte reci, întrucât, la contactul cu corpul înfierbântat, pot apărea afecţiuni ale plămânilor sau ale căilor respiratorii. De asemenea, trecerea de la o temperatură ridicată, la una scăzută, trebuie să se facă treptat, nu brusc, pentru că astfel, pot apărea probleme cardiace. De asemenea, dacă merg la ştrand, la mare, sau oriunde este o apă, trebuie avută mare grijă, întrucât intrarea bruscă în apă, după câteva zeci de minute de stat la plajă, poate avea ca şi efect tot un infarct”, a declarat dr. Tănase Popa, şeful Secţiei de Primire Urgenţe Deva.

2 comentarii la „Atenţie, părinţi, un copilaş a murit! Aveţi grijă de ai voştri!

  • As vrea sa va intreb cum puteti sa scrieti niste minciuni asa mari, sunt matusa micutului de care ati scris. Cum puteti sa speriati parinti cum puteti sa ziceti asa asa ceva? Cand s-a intamplat nenorocirea a fost dimineata, copilul nu a iesit la caldura, nu a fost la caldura mare, ba chiar cu o saptamana inainte a fost la mare

    Nu vorbiti ce nu stiti!!!!!

    Fie va retrageti prostiile scrise sau va veti confrunta cu legislatia in vigoare pentru ca ati publicat un articol fara acordul familiei, articolul continand date false si fara documentatie!

  • Pai spuneti-ne si noua atunci adevarul, sa stim de ce sa ne ferim. Multumesc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura