EvenimentFlash

Violatorii au primit pedepse grele

Livia Botici

La sfârşitul săptămânii trecute, magistraţii Tribunalului Hunedoara i-au declarat vinovaţi pe cei trei tineri, din Vaţa de Jos, care vara trecută au violat, în mod repetat, o minoră, pe care au şi filmat-o în timp ce-şi băteau joc de ea. Ciprian Brusturean a primit o pedeapsă de 13 ani de închisoare, iar Mihai Feier, de 10 ani.

Al treilea a fost iertat
Arestaţi de la începutul lunii ianuarie a.c., Ciprian Brusturean, de 30 de ani şi Mihai Feier, de 20 de ani, ambii din satul Prohodiştea, comuna Vaţa de Jos, şi-au primit condamnările la închisoare, în urma violurilor la care au supus o tânără de 14 ani, din localitatea Brad. Ciprian Brusturean a primit o pedeapsă de 13 ani de închisoare, pentru infracţiunea de viol şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar la această pedeapsă s-a mai adăugat un an de detenţie, primit în decembrie 2006, pentru infracţiunea de vătămare corporală. Mihai Feier a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pentru infracţiunea de viol şi pentru că a deţinut, fără drept, materiale pornografice cu minori. Darius Mursa, de 18 ani, al treilea tânăr implicat în acest caz, a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, pentru viol, însă, judecătorii au decis suspendarea executării pedepsei, întrucât acesta abia a trecut în clasa a XII-a. De altfel, pe întreg parcursul procesului, Darius Mursa s-a aflat în stare de libertate, ceilalţi doi tineri fiind în arest preventiv, din data de 20 ianuarie 2010. Hotărârea instanţei Tribunalului Hunedoara nu este definitivă, ci poate fi atacată la Curtea de Apel Alba-Iulia, în termen de 10 zile.

Filmau violurile
Violurile la care a fost supusă minora de 14 ani s-au petrecut vara trecută, într-o pădure de la marginea municipiului Brad. Mihai Feier, Ciprian Brusturean şi Darius Mursa filmau actele de viol şi o şantajau pe victimă cu înregistrările. Scopul acestor ameninţări era ca fata să nu depună plângere, dar şi pentru a mai întreţine relaţii sexuale cu ei. Cu ocazia percheziţiei domiciliare, poliţiştii au găsit, asupra celor trei, telefoane mobile, pe care erau înregistrate scenele de viol, iar în casa lui Ciprian Brusturean a fost descoperită şi o puşcă de vânătoare, confecţionată artizanal, dar şi muniţie. Pe lângă pedeapsa pe care au primit-o de la magistraţi, violatorii trebuie acum să-i de fetei suma de 75.000 de lei, reprezentând daune morale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura