Vine, vine, platforma „Produs în Hunedoara”!

28 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială a judeţului Hunedoara a demarat un proiect de sprijinire a producătorilor autohtoni în vederea valorificării produselor realizate de aceştia. Concret, Agenţia lucrează la înfiinţarea site-ului „Produs în Hunedoara“, structurat pe patru secţiuni orientative dedicate celor şase zone ale judeţului Hunedoara: Ţara Zarandului, Valea Mureşului, Ţinutul Pădurenilor, Ţinutul Orăştiei, Ţara Haţegului şi Valea Jiului.

Pot achiziţiona direct produsele
Secţiunile cuprind: produse agricole (legume, fructe, uleiuri şi panificaţie, lactate, produse din carne, produse apicole, siropuri şi conserve), grădinărit (diverşi arbuşti, flori, răsaduri), meşteri populari (ceramică, lemn, textile), artişti handmade (îngrijire personală, decoraţiuni).
Site-ul se adresează atât consumatorilor individuali, cât şi magazinelor de profil şi celor din categoria HoReCa. Clienţii vor avea ocazia să achiziţioneze direct produse autohtone, inclusiv produse tradiţionale atestate sau înregistrate ca produs montan. Utilizatorii care accesează site-ul au la dispoziţie o hartă activă, structurată pe cele şase zone ale judeţului Hunedoara, pentru o mai bună vizualizare şi localizare a întreprinzătorilor locali, precum şi filtre de căutare după categoria sau subcategoria de produse.
„Până acum avem circa 30 de producători înscrişi în baza de date. Cu o parte dintre ei avem deja o colaborare mai îndelungată, au participat în ultimii ani la târgurile organizate de Agenţie. Ideea este să aducem la un loc tot ceea ce înseamnă producător local din judeţul Hunedoara. Celor care vin spre noi, le oferim gratuit promovare pe site, astfel încât să câştige noi clienţi şi să-şi poată dezvolta mica afacere“, a spus Camelia Bedea, directorul ADEH.
La această dată, în scopul înlesnirii vânzării de produse, dar şi pentru promovarea producătorilor şi meşteşugarilor, există pagina de Facebook „Produs în Hunedoara“ şi grupul creat sub aceeaşi denumire, precum şi o secţiune în cadrul aplicaţiei mobile „Discover Hunedoara“, care are ca scop promovarea turistică a judeţului Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Reabilitarea drumului către Parâng, motiv politicianist de băgat băţul prin gard. Dacă tăcea, filozof rămânea!

Scandal politic local! Un nou subiect, este vorba de modernizarea DJ 709F Cabana Rusu – Masivul Parâng. Realizată de Consiliul...

Bulina neagră, 29.04.2020

Marius-Darie L, adolescent din Valea Jiului Pentru că a primit o condamnare de un an şi patru luni, pedeapsă care...

Bulina albă, 29.04.2020

Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că, în calitatea de primar al municipiului, se implică foarte serios şi cu bune...

Închide