Şoferii, ţapi ispăşitori pentru firmele care îi aruncă în gura lupului

28 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Mai mulţi primari, printre care şi cel al comunei Ilia, Marius Omotă, au reclamat că transportatorii de materiale îşi fac de cap în această perioadă şi nu respectă regulile de circulaţie.
Din acest motiv, Serviciul Autoritate Judeţeană de Transport din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara împreună cu poliţiştii de la Rutieră efectuează zilnic controale în trafic în vederea respectării masei totale maxime admise pe drumurile judeţene şi eliberarea autorizaţiilor speciale de transport.
Astfel, luni, 27 aprilie 2020, în punctul de control stabilit pe DJ706A, pe raza localităţii Ilia (străzile Traian şi Unirii), a fost aplicată o sancţiune pentru refuzul unui conducător auto de a supune vehiculul verificării prin cântărire, contravenţie prevăzută de Ordonanţa nr. 43/1997, în valoare de 3.000 de lei.
Tot luni, echipajele Serviciului Autoritate Judeţeană de Transport au acţionat pe DJ 705, pe raza localităţii Geoagiu, unde nu s-au înregistrat sancţiuni. Conform art. 61 alin. (1) lit k) din Ordonanţa nr. 43/1997, refuzul de a supune vehiculul verificării prin cântărire şi/sau măsurare a dimensiunilor, refuzul de a însoţi vehiculul personalului cu atribuţii de control în vederea cântăririi şi/sau măsurării dimensiunilor transportului, precum şi refuzul de a prezenta personalului cu atribuţii de control documentele privind transportul, cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, aplicată conducătorului auto.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vine, vine, platforma „Produs în Hunedoara”!

Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială a judeţului Hunedoara a demarat un proiect de sprijinire a producătorilor autohtoni în vederea valorificării produselor...

Reabilitarea drumului către Parâng, motiv politicianist de băgat băţul prin gard. Dacă tăcea, filozof rămânea!

Scandal politic local! Un nou subiect, este vorba de modernizarea DJ 709F Cabana Rusu – Masivul Parâng. Realizată de Consiliul...

Bulina neagră, 29.04.2020

Marius-Darie L, adolescent din Valea Jiului Pentru că a primit o condamnare de un an şi patru luni, pedeapsă care...

Închide