Reabilitarea drumului către Parâng, motiv politicianist de băgat băţul prin gard. Dacă tăcea, filozof rămânea!

28 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

Scandal politic local! Un nou subiect, este vorba de modernizarea DJ 709F Cabana Rusu – Masivul Parâng. Realizată de Consiliul Judeţean Hunedoara, le-a amintit brusc primarului municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi şi administratorului municipiului Deva, Adrian David, despre „munca lor de Sisif” legată de acest proiect.

“Ne spun că nu se poate mai mult”
“În urmă cu mai bine de patru ani, semnam documentele de asociere cu primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, pentru a demara proiectarea şi modernizarea DJ 709F, una dintre cele mai importante şi necesare investiţii pentru Valea Jiului. Atunci aveam voinţa, mijloacele şi finanţarea. Astăzi, cei 3,8 km !!!! încă aşteaptă asfaltul proaspăt, spre ruşinea celor care conduc Consiliul Judeţean şi care nu contenesc să se laude cu ce au făcut ei pentru noi şi să ne spună că nu se poate mai mult. Oare chiar aşa o fi? Atât se poate pentru Valea Jiului?”, a scris Adrian David pe pagina sa de Facebook în legătură cu investiţia din Valea Jiului.

Doar hârtii, şi atât
Reacţia conducerii Consiliului Judeţean Hunedoara nu a întârziat.
“În fapt, în cei 12 ani în care Consiliul Judeţean Hunedoara a fost condus de PNL, pe acest drum nu s-a turnat nici un centimetru de covor asfaltic. Ultimul demers legat de acest drum al celor doi (n.r.-David şi Ridzi) a fost un parteneriat semnat în 2016, taxat de alegători la vot. Oamenii se săturaseră deja de nesfârşite protocoale şi hârtii. Să te lauzi acum cu o serie de hârtii semnate în urmă cu ani buni şi să te preocupe investiţiile altora este semn de rea-voinţă. Dacă tot dau declaraţii la pachet despre investiţii care nu-i privesc, domnii Adrian David şi Tiberiu Iacob-Ridzi ar trebui să explice eşecul lamentabil al domeniului schiabil din Petroşani – o investiţie care a ajuns în atenţia organelor abilitate şi pe care petroşănenii o ştiu foarte bine. Proiectul a ceea ce ar fi trebuit să fie cel mai mare Domeniu Schiabil din Europa de Sud-Est trebuia să transforme Valea Jiului din zonă minieră părăsită, în zonă de interes turistic. Autorităţile locale au primit şi o parte din bani pentru aceste investiţii care ar fi trebuit să prevadă: reamenajarea celor cinci pârtii deja existente, montarea a două telegondole şi a şapte telescaune, 30 de tunuri de zăpadă, 7 maşini de bătut zăpada, construirea unei cabane, a două centre turistice şi a unei instalaţii de ticketing. Costul final al investiţiei era de 99 de milioane de euro. Programul s-a oprit, în 2014, după inaugurarea telescaunului care porneşte din curtea unui hotel şi este mai puţin folosit decât cel vechi, pentru că este mai scurt. El are o lungime de aproape doi kilometri şi a costat aproape 20 de milioane de lei. La mai bine de 10 ani de la începerea lucrărilor, doar 20 la sută din investiţii au fost realizate. Aşadar, ce-ar fi să ne ocupăm fiecare de investiţiile pe care le-am derulat?”, au transmis într-un comunicat şefii Consiliului Judeţean.

Investiţie prin PNDL
“Cât priveşte investiţiile Consiliului Judeţean Hunedoara pe DJ 709 F Slătinioara (DN7A) – Cabana Rusu – Masivul Parâng în mandatul PSD (2016 – prezent), acestea au demarat în 2017, când conducerea CJ a emis Autorizaţia de Construcţie nr. 83/27.08.2017. Contractul de finanţare este derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi a fost semnat la data de 5.12.2017. Modernizăm acest drum de o importanţă strategică pentru Staţiunea Parâng, nu din banii hunedorenilor, ci din PNDL – un program pe care PNL nici nu l-a mai vrut, dacă bine ne amintim cu toţii.
În urma procedurii de licitaţie, contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat la data de 27 august 2018, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe data de 3.09.2018, termenul de execuţie fiind de 27 de luni. În acest moment, lucrările de execuţie sunt în grafic, fiind reluate la finalul sezonului rece 2019/2020, în perspectivă acestea urmând a fi finalizate înaintea termenului stabilit iniţial. Pe scurt, drumul din Parâng se va finaliza în vara acestui an. Aceasta este investiţia Consiliului Judeţean Hunedoara în mandatul PSD – dacă tot vă preocupă situaţia proiectelor pe care le avem în derulare, domnilor Ridzi şi David. Cât priveşte investiţiile de care ar trebui să răspundeţi în mod direct, ne uităm cu toţii înspre domeniul schiabil Parâng, un potenţial uriaş, unde după 12 ani de conducere PNL în judeţ şi un primar în funcţie din 2007, lucrurile sunt aşa cum ştiţi – nefinalizate. Iar banii s-au dus! Domnilor David şi Ridzi, vă asigurăm că veţi circula cu maşina pe acest drum, precum toţi hunedorenii, pentru că proiectele demarate de Consiliul Judeţean Hunedoara sunt pentru oameni şi în folosul lor direct, şi nu pretext pentru declaraţii politicianiste de tristă amintire”, se mai arată în comunicatul respectiv.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 29.04.2020

Marius-Darie L, adolescent din Valea Jiului Pentru că a primit o condamnare de un an şi patru luni, pedeapsă care...

Bulina albă, 29.04.2020

Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că, în calitatea de primar al municipiului, se implică foarte serios şi cu bune...

Gura lumii, 29.04.2020

Vorbesc cârcotaşii prin târg că un purtător de halat alb a refuzat să se ducă la serviciu, spunându-i unei prietene...

Închide