Sport

Victorie „cu cap”, la primul meci oficial din 2023!

Echipa noastră a câştigat primul meci oficial din 2023. „Corbii albaştri” s-au impus, la limită, 1-0 (0-0) în faţa celor de la ACS Târgu Mureş, graţie unei reuşite semnate de Marius Lupu, la intrarea în ultimele zece minute ale întâlnirii de pe „Michael Klein”. Este al 15-lea succes în 16 meciuri de campionat pentru trupa lui Florin Maxim.

Fără ocazii de gol
La prima apariţie în faţa propriilor fani, după mai bine de două luni de pau­ză, amfitrionii au controlat, teritorial, jocul în prima repriză, fără să îşi cre­eze ocazii cu adevărat im­por­tante de gol. Asta şi pentru că gru­parea oaspete – cu mult schimbată faţă de turul campionatului – a stat bine în defensivă şi a mizat foarte rar pe atacuri spre poarta lui Ştefan Lefter, care a avut puţine emoţii, doar la o re­luare a lui Kulcsar, din marginea ca­re­u­lui, deviată de un coleg, peste poartă (18). La buturile opuse, Elton a avut şansa golului la debut, însă lovitura sa de cap, dintr-un corner executat de Hergheligiu, s-a dus peste (21), pentru ca în finele primei părţi, Coman să aibă şi el o oportunitate de a „mişca” tabela, trimiţând însă alături, cu capul, o minge venită de la Pîrvulescu.

Fără eșec pe teren propriu
În repriza secundă, Corvinul a început mult mai avântat, cu atât mai mult cu cât Florin Maxim l-a trimis în te­ren pe Marius Lupu, care s-a do­ve­dit a fi unul dintre cei mai activi jucători, şi
l-a trecut şi pe Pîrvulescu în flancul stâng al liniei me­di­a­ne. Cei doi au avut şi cele mai mari ocazii de gol, în mi­nu­te­le 68 şi 70, şu­tu­rile lor fiind fie blocate de portar, fie pu­ţin alături – faze care au „anunţat” cumva deschiderea de scor, din minutul 79. Pop a centrat perfect din flancul stâng, iar Lupu „a pus capul”, pentru al nouălea său gol stagional, din interiorul careului! Coman a avut, aproape imediat, golul de 2-0 în picior, dar a trimis direct în Szanto, pentru ca ultima ocazie a meciului să vină tot de la Lupu – şut frumos, din 16 metri, puţin peste poartă. S-a încheiat 1-0 pentru echipa noastră, care rămâne fără eşec pe teren propriu de mai bine de un an şi jumătate.

Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Lefter – Pîrvulescu, Garutti, Elton, Neacşa (Mar 22) – Curtean (Pop 71), Chindriş (cpt.), Bradu, Mitran (Mercioiu 71) – Hergheligiu (Lupu 62), Coman.

ACS Târgu Mureş (antrenor Suto Szillard): Szanto – Barabaş, Dumbrăvean (cpt.), Csiki, Caliani – Gliga, Csala (Veress 88), Jorza, Kulcsar – Feher (Cotoi 62), Lupuleţ
(Osei 74).

(Claudiu Sav)