Via Transilvanica ajunge în judeţul Hunedoara

24 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Tăşuleasa Social şi-a propus să ame­najeze un drum care va porni de la Mă­năs­tire Putna, unde se odihneşte Ştefan cel Mare, va străbate Transilvania şi toate bogăţiile culturale ale acesteia şi va ajunge până la Drobeta Turnu-Severin, locul prin care a intrat pentru prima dată în ţară Regele Carol I. În 2020 reprezentanţii aso­ciaţiei au reuşit să finalizeze 800 km în judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Sibiu şi Mehedinţi. În 2021, Via Transilvanica va ajunge şi în ju­deţul Hunedoara.
Ieri, marţi, preşedintele Consiliului Jude­ţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, i-a primit pe reprezentanţii Tăşuleasa Social, iniţiatori ai proiectului Via Transilvanica – un traseu de peste 1.200 de kilometri cu o infrastructură ce va furniza date despre posibilităţi de ca­zare si masă, dar şi informaţii istorice şi culturale ale diferitelor zone geografice.
Alin Uşeriu – preşedinte Tăşuleasa Social, Tibi Uşeriu – membru şi ambasador Tăşuleasa Social şi Ana Szekely – director executiv Tă­şuleasa Social, au prezentat conducerii CJ Hu­nedoara proiectul şi prima schiţă a tra­seului din judeţul Hunedoara care va măsura peste 160 de kilometri şi va parcurge cele mai frumoase zone.
„Un traseu adresat turiştilor cărora le plac drumeţiile, care iubesc natura şi preţuiesc obiec­tivele istorice este foarte important pentru că dezvoltă o zonă a turismului care poate, pe termen lung, să contribuie la dez­vol­tarea şi promovarea identităţii comunităţilor locale. Consiliul Judeţean Hunedoara este par­tener în acest proiect, îl susţinem în totali­tate şi îl dorim implementat cât mai curând”, a declarat preşedintele Laurenţiu Nistor.
Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale du­ra­bile, care să permită buna orientare a călă­to­ru­lui pe parcurs. În acest sens, preşedintele CJ Hunedoara i-a desemnat pe Costel Avram – ad­ministrator public şi Bogdan Hăulică – consilier la Cabinetul Preşedintelui să coordoneze acti­vi­tăţile de identificare în teren a traseelor turis­tice care vor face parte din Via Transilvanica.
„Am stabilit o primă întâlnire cu colegii de la Serviciul Public Judeţean Salvamont pentru a demara cât mai repede activităţile din teren. Vremea rea ar putea îngreuna identificarea tra­seelor, dar suntem optimişti. Dacă ne mo­bilizăm, putem avea în ianuarie toate docu­mentele pregătite pentru a aproba acest par­teneriat prin hotărâre de consiliu judeţean. La o primă estimare, cred că proiectul va fi fina­lizat în luna iulie a anului viitor, Hunedoara câştigându-şi astfel locul pe harta acestui demers admirabil”, a declarat Costel Avram.
Bornele kilometrice care vor fi amplasate pe traseul Via Transilvanica sunt realizate din andezit, păstrează specificul locului şi sunt achiziţionate exclusiv din donaţii. (Biroul de presă al CJ Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Problema pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost scoasă din joben în preajma alegerilor generale. Unii cu demisiile, alţii cu circul!

Sorina Popa Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a pornit, ieri, un adevărat tsunami în Parlament. Se pare însă că liderul social-democrat...

Împreună, împotriva violenţei!

Astăzi marcăm Ziua Internaţională pen­tru Eliminarea Violenţei Asupra Femeilor. Anual, pe 25 noiembrie, în­trea­ga lume se u­neşte în con­dam­na­rea diverselor...

Băiţa: acte de proprietate puse în ordine şi impozite nemajorate

Magdalena Şerban Băiţa este una dintre comunele hune­do­rene care se bucură din plin de beneficiile pe care le implică Legea...

Închide