Veşti bune pentru sportivi: se pot deschide sălile de sport

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe (foto), a susţinut ieri o conferinţă de presă în care a oferit noi detalii despre reducerea restricţiilor din sportul românesc.

Demnitarul a explicat în ce condiţii pot fi redeschise sălile de sport, bazele sportive şi bazinele şi chiar îndeamnă deschiderea acestora. Deocamdată, doar sportivii şi antrenorii vor avea acces în incinta locaţiilor amintite.
„De la 1 iunie se poate face mult mai mult sport, dar noi avem o răspundere uriaşă. Deschideţi sălile şi bazele sportive, bineînţeles, respectând legile din starea de alertă. Mingea e la organizatorii de competiţii, administratorii de baze sportive, aplicaţi legea cu stricteţe şi daţi drumul la baze, protejându-vă sportivii. Am avut discuţii aproape zilnice cu medici şi reprezentanţi ai sportului şi am reuşit să facem un ordin comun.
Se pot relua competiţiile în bazin, pentru sportivii legitimaţi. În continuare, rămâne regula fără spectatori, la toate competiţiile”, a spus Ionuţ Stroe.
„În ceea ce priveşte fotbalul, cel mai căutat subiect, recomandarea noastră a fost ca pregătirea să se facă în regim de cantonament, dar am specificat că în condiţiile în care cluburile decid să renunţe la acest regim de cantonament, o vor face sub semnătură, asumând că sănătatea sportivilor e protejată. Ei îşi asumă responsabilitatea pentru sănătatea sportivilor. Pot elabora regulamente interne. Dacă cineva dă drumul acestor sportivi acasă, evident că riscul de infectare creşte semnificativ”, a lămurit ministrul Sporturilor. (N. Gavrea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.