EvenimentFlash

Valutiştii din Hunedoara, încolţiţi de poliţişti

 01-masc

Sorina Popa

Poliţiştii hunedoreni, împreună cu „mascaţii“, şi în cooperare cu S.I.I.P.I. Hunedoara au descins ieri la domiciliile unor cunoscuţi valutişti şi bişniţari din Hunedoara, care se ocupă cu vânzarea de mărfuri de contrabandă şi tranzacţii ilegale de valută.

Filaţi de anchetatori
În urma acţiunii, nouă hunedoreni, cu vârste cuprinse între 40 şi 57 de ani, sunt cercetaţi penal pentru aceste infracţiuni. De la aceştia, anchetatorii au ridicat bunuri şi sume de bani în valoare de sute de mii de lei. Descinderile au fost organizate după ce, timp de mai multe luni, bişniţarii fuseseră filaţi la locul unde îşi desfăşurau activitatea, în zona Tosca de pe Bulevardul Dacia, din Hunedoara.
Potrivit subinspectorului Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara, au fost efectuate 13 percheziţii domiciliare, 13 percheziţii la autoturismele valutiştilor şi una la o casă de schimb valutar din Hunedoara, care aparţinea unuia dintre ei. Anchetatorii susţin că bişniţarii şi-au deschis case de schimb valutar, însă preferau să îşi ofere serviciile pe stradă, în faţa firmelor lor, pentru a nu mai plăti impozite statului la sumele tranzacţionate.

Cafea, băutură şi bani
În urma descinderilor, de la valutişti au fost ridicate peste 300.000 de lei, 52.000 de euro, 9.000 de dolari, 800 de dolari canadieni, 3.300 de lire sterline, 900.000 de forinţi. De asemenea, în locuinţele şi maşinile hunedorenilor cercetaţi, poliţiştii au găsit aproape 1.000 de pungi de cafea de 1 şi 2 kilograme, 300 de sticle de whisky, 170 de parfumuri în diferite cantităţi, sute de creme şi rezerve pentru aparatele de ras şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte de provenienţă străină, în valoare de 16.500 de lei. Mărfurile, aduse din Occident, erau vândute unor clienţi ocazionali. Valutiştii hunedoreni sunt cercetaţi în stare de libertate. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la şapte  ani de puşcărie.

3 comentarii la „Valutiştii din Hunedoara, încolţiţi de poliţişti

  • Da pe camatarii valutisti alde Ionita Viorel, Costel Bailesteanu, Dan Nicolae, si Cicea cand ii saltati? Sau pentru nenorocitii astia nu sunt probe destule? La cati oameni au lasat pe drumuri, ce va mai trebuie? E bine stiut ca ei invart banii politistilor si nu aveti curaj sa-i atingeti, dar parca prea va stau sub nas!

  • cred ca hunedoara este singurul oras in care bisnitarii stau la drumul mare facand trafic de valuta si camatarie.chiar politia nu vede?semaca,oprisa ion,bailesteanu costel zis ragaitu,ionescu zis gione,gabi vasile,ionita viorel,canguru

  • bai IONITA VIOREL,TU CHIAR ASA BATUT IN CAP ESTI?TU NU VEZI CA TU AI SCRIS ANUNTUL, TU TE-AI DAT IN GAT,SAU „JUSTITIARUL” ALA DE DEASUPRA CHIAR VREA SA ITI FACA RAU?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.