Stiri

Ştiri – 5.06.2009

Cu linia a doua la Internaţionale
Numeroasele accidentări sabotează în continuare activitatea gimnastelor din lotul olimpic de la Deva. Antrenorii lotului au fost obligaţi să nominalizeze pentru participarea la Campionatele Internaţionale ale României de la Ploieşti (5-7 iunie) şase gimnaste din eşalonul doi al lotului, întrucât titularele echipei sunt accidentate. Astfel, România va fi reprezentată de Diana Chelaru, Amelia Racea (foto), Diana Trenca şi Raluca Haidu la individual compus, în timp ce Gabriela Drăgoi şi Ana Porgras vor evolua numai la două aparate, paralele şi bârnă. Campioana europeană de juniori la bârnă, Ana Porgras, revine cu acest prilej în competiţii, după intervenţia chirurgicală la genunchiul stâng.

Învoit de la naţională
Fundaşul Universităţii Cluj, Andrei Cordoş, care a fost convocat la echipa naţională de tineret a României pentru meciul cu Insulele Feroe a fost învoit de antrenorul Emil Săndoi, pentru a juca în meciul vital de la Deva, cu Mureşul. Se pare însă, că în urma contestaţiilor celor de la ACU Arad, antrenorul Dorinel Munteanu nu l-a convocat în lotul pentru acest meci pe tânărul internaţional al şepcilor roşii.

Unde vedem meciurile?
Cele două partide ale grupei a 7-a din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal 2010, programate sâmbătă, 6 iunie, vor putea fi urmărite în direct şi în exclusivitate la TVR 1 şi TVR 2, dar şi în format High Definition, pe TVR HD. Astfel, sâmbătă, de la ora 20.50, TVR 1 şi TVR HD vor intra în legătură directă cu Marijampole, locul de desfăşurare a partidei dintre Lituania şi România. Partida va începe la ora 21.00. Tot sâmbătă, de la ora 21.30, în paralel cu derbyul dintre naţionala României şi cea a Lituaniei, TVR 2 va transmite în direct partida dintre Serbia şi Austria.

Pinguinii homosexuali au copil
Doi pinguini homosexuali au clocit cu succes un ou care a fost respins de părinţii naturali, iar acum îşi cresc cu mândrie puiul, la o grădină zoologică din Germania. „Z şi Vielpunkt, ambii masculi, au acceptat cu bucurie cadoul de Paşti şi au început imediat să-l clocească. De când s-a născut puiul, se comportă precum un cuplu heterosexual. Acum, ambii taţi fericiţi îşi îngrijesc cu atenţie vlăstarul adoptat”, a declarat un reprezentant al grădinii zoologice din Bremerhaven, nordul Germaniei. Z şi Vielpunkt fac parte dintr-o comunitate gay de şase membri, în cadrul colecţiei grădinii zoologice de pinguini Humboldt. (AGERPRES)

Cu zebra la bar
Un britanic foloseşte un mijloc de transport mai puţin obişnuit atunci când se deplasează la şi de la barul preferat: o zebră.  Bill Turner, tată a doi copii, a cumpărat zebra de 14 luni, pe nume Zebedee, cu 4.500 de lire sterline de la o rezervaţia din Olanda. „Îi place să fie călărită, iar eu nu trebuie să mă tem de faptul că s-ar putea să fiu oprit de poliţie, pentru consum de alcool”, a declarat britanicul. Bărbatul a declarat că a avut nevoie de trei săptămâni pentru a o convinge pe Zebedee să accepte o şa şi să-l ducă în spinare până la bar. (AGERPRES)

„Turismul electoral”, descurajat de poliţişti
Poliţiştii hunedoreni vor lua măsuri care să descurajeze încercarea alegătorilor de a vota în aceeaşi zi la mai multe secţii de votare. Agenţii de la Ordine Publică şi de la Serviciul Poliţiei Rutiere vor organiza filtre pe şoselele principale din judeţ, urmând să oprească autobuzele şi maxi-taxiurile care le par suspecte, pentru a verifica dacă îndeplinesc condiţiile legale pentru transportul călătorilor. Vor fi vizate şi grupurile mai numeroase de oameni care se prezintă la vot şi, mai ales, cele care vin să voteze, aduse cu autobuzul. Orice încălcare a legii se pedepseşte cu închisoare de la şase luni, la cinci ani. (A. Năstase)

Au minţit şi au furat banii
Doi administratori de la o firmă din Hunedoara sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Cei doi sunt acuzaţi că în cursul acestui an, firma fiind în lichidare judiciară, au prezentat administratorului judiciar documente false, din care rezultă că societatea avea disponibilităţi în valoare de 1.717.788  de lei, sumă ce nu a fost regăsită cu ocazia inventarierii, fiind însuşită de ei. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura