Vai și amar de așa pază! Agent de pază băgat în spital de trei hoți tineri

Angajatul care asigura paza unui super­market din municipiul Deva s-a ales cu mâna ruptă în urma confruntării cu trei hoți. Doar unul dintre autori a primit o pedeapsă cu executare.

Observați de vânzătoare
Doi tineri și un minor, toți cercetați ori con­damnați și în alte dosare de furt, au convenit să fure mai multe sticle de whisky dintr-un supermarket din municipiul Deva, băutură pe care voiau să o vândă pentru a face rost de bani. ”După ce au intrat în magazin, cei trei in­culpați s-au oprit la raftul cu băuturi spir­toase, iar la indicația inculpatului M. G., care
s-a așezat între ceilalți doi inculpați și locul unde se afla o angajată a magazinului pentru a facilita săvârșirea faptei, inculpatul N.P. a luat de pe raft o sticlă de whisky, marca Jack Daniels, iar inculpatul minor M.A. a luat de pe raft două sticle de Whisky, marca Jack Da­niels, pe care le-au ascuns sub haine. Faptele celor trei inculpați au fost observate de vân­ză­toare, care l-a anunțat prin stația de comu­nicare pe agentul de securitate din magazin. Acesta din urmă i-a urmărit pe cei doi incul­pați care au sustras băuturile și, după ce aceș­tia au trecut de casele de marcat, pe cu­lo­arul unei case de marcat închise, fără să achite bunurile sustrase, persoana vătămată a încercat să îi oprească la ieșirea din ma­gazin”, se arată în rechizitoriul procurorilor. Minorul a reușit să fugă din magazin fără să poată fi oprit de paznic, dar unul dintre hoți a scăpat sticla de băutură și până să o ridice, paznicul a pus mâna pe el. Pentru a scăpa din strânsoare, individul l-a împins pe agentul de pază, care a suferit o fractură ce l-a ținut în spital circa 40 de zile. După furt, cei trei au vândut băuturile furate cu 150 de lei, după care au cheltuit suma de bani obținută la un cazinou. Judecătoria Deva l-a condamnat pe unul dintre hoți la 2 ani de închisoare cu sus­pendare pentru tâlhărie. Complicele său, un recidivist de 45 de ani, din Deva, a primit 6 luni închisoare, în regim de detenție, iar mi­no­rul a fost obligat la o măsură educativă ne­pri­vativă de libertate. (M.Gânju)

2 comentarii la „Vai și amar de așa pază! Agent de pază băgat în spital de trei hoți tineri

  • 29 septembrie 2021 la 12:35
    Legătură permanentă

    Paznicul a fost pregatit conform salariului minim pe economie asa ca nu mai faceti atita caz.La toate firmele de paza o sa vedeti numai burtosi ,pensionari si alti agricultori care practica paza pentru a se odihni dupa munca in agricultura.Chiar pentru un salariu minim trebuie sa-si rupa oasele un asemenea angajat indiferent de studii si cursuri facute ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.