Urmează vestitele nedei din comuna Lelese

3 iunie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Nu este an în care comunitatea din Lelese să nu petreacă alături de invitaţi. Oamenilor de aici le place să fie gazde, să-şi ducă mai departe tradiţiile şi să le promoveze în rândul lumii. Aşa că în data de 16 iunie, iubitorii folclorului şi a valorilor autohtone sunt invitaţi la nedeia de la Cerişor, iar în 23 iunie, la cea din satul Lelese.

„Acţiunea se va desfăşura la biserică şi în ţarină şi doar dacă plouă ne vom adăposti în interiorul căminului cultural pentru distracţie. Ne aşteptăm oaspeţii cu vinars şi plăcinte pădureneşti. Nu deţinem hoteluri de patru stele, dar casele noastre sunt deschise pentru orice om bun. Tare ne bucurăm când putem fi ospitalieri. Şi să v-o spun pe cea dreaptă, dacă în alte zone primarii sunt cei care depun eforturi să obţină sponsorizări pentru a face evenimente sau se chinuie ca din puţinul de la bugetul comunal să drămuiască bani pentru astfel de manifestări, nu e şi cazul nostru. Cetăţenii mă întreabă ce să aducă şi de ce e nevoie pentru a fi gazde perfecte. Aşa comunitate să-ţi tot dea bunul Dumnezeu“, a spus Ciprian Achim (foto), primarul comunei Lelese.
Acesta a precizat că după slujba de la biserică, aşa cum se practică anual, cu toţii vor ieşi la o binecuvântare religioasă oficiată în ţarină, pentru ca roadele pământului să fie orânduite de Divinitate. Cât priveşte partea artistică, la nedeia de la Cerişor a fost invitat să asigure buna dispoziţie Calţun Brancu, iar la cea de la Lelese, interpreta de muzică populară Mihaela Petrovici. Va mai evolua şi ansamblul de dansuri al comunei, apoi se va trece la joc până în zorii zilei. De asemenea, mai trebuie spus că toţi cei prezenţi vor putea să treacă pe la standurile puse la dispoziţia publicului larg, ce oferă diverse produse tradiţionale destinate achiziţionării.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Muzeul din Deva, medaliat la Euroinvent 2019

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, în colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru...

L-au „descântat” de verighetă!

Patru escroci au lăsat un pensionar fără verigheta din aur după ce l-au îmbrobodit că i s-au făcut farmece. Omul...

Maşină lovită de un şofer beat turtă

Un şofer din Orăştie s-a ales cu maşina tamponată după ce un individ a urcat beat la volan. Din fericire,...

Închide