Comunitate

Universitatea din Petroșani organizează a 20-a ediție a simpozionului GEOECOLOGIA

Magdalena Șerban

Universitatea din Petroşani și Fa­cul­tatea de Mine, alături de organizațiile studențești din UP (LSUP, UPSU, ASBP), organizează în perioada 12-13 mai 2023 al XX – lea Simpozion Na­ţional Studenţesc „GEOECOLOGIA”.

Experiență în documentare, cercetare și informații științifice
Manifestarea constituie un eve­ni­ment dedicat studenților, masteran­zi­lor, doctoranzilor ramurilor tehnice din țară, dar în egală măsură și cer­ce­tă­torilor din domeniul ingineriei. Orga­ni­za­torii le transmit celor interesați să par­ticipe ca în vederea asigurării bu­ne­lor condiţii necesare desfășurării eve­ni­mentului să completeze formularul de înregistrare, online, până la data de 20 aprilie 2023, acesta fiind disponibil pe https://www.upet.ro/geoeco/2023/ și să transmită lucrarea în extenso, redactată conform instrucțiunilor, prin email, la adresa [email protected], până la data de 5 mai 2023. Informaţii suplimentare se pot obține accesând site-ul https://www.upet.ro/geoeco/2023/ sau la adresa de
e-mail: [email protected], respectiv Facebook: https://www.facebook.com/Geoecologia-UPet-493954107482463/. ,, Sunt trei simpozioane studențești tradiționale, de referință pentru uni­versitatea noastră, printre care se numără și GEOECOLOGIA. Scopul aces­tora este cu precădere cel de a oferi studenților posibilitatea de a se obișnui cu partea de documentare și scriere a unei lucrări de cercetare, ceea ce constituie un prim pas în întocmirea lucrării de diplomă. Sunt pași pre­mer­gători. Studentul învață să fie și cer­cetător, nu doar să dobândească niște cunoștințe teoretice, ci și să le aplice în anumite cazuri concrete. În fond, asta reprezintă o activitate de cercetare. Va putea învăța cum se organizează o lucrare, cum se structurează (titlu, cu­vinte-cheie, rezumat, etc). Trebuie să ajungă la o altă etapă, nu să rămână un simplu învățăcel. Cu doctoranzii în­cer­căm să facem un simpozion sepa­rat”, a afirmat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin (foto), rectorul Universităţii din Petroşani.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura