Sport

Unii la supravieţuire, alţii la promovare

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva (Liga a II-a) are nevoie de puncte ca de aer în partida din deplasare cu FC Bihor, întrucât o nouă înfrângere îi complică situaţia în lupta pentru evitarea retrogradării. FC Hunedoara (Liga a III-a) ţinteşte victoria în cel mai aşteptat meci al toamnei, pe care îl va disputa pe terenul liderei Luceafărul Hunedoara.

Un nou început
Fără victorie de opt etape, dar şi neînvinsă în ultimele două runde, după despărţirea de antrenorul Gică Barbu, Mureşul Deva îşi caută o nouă identitate. Tehnicienii care se ocupă de echipă, Dan Ardelean, Ellek Szemely şi Cristian Zaiaţi, au la dispoziţie acelaşi material uman ca şi Barbu, însă par să reuşească să-i distribuie şi să-i motiveze mai bine pe jucători. Ellek Szemelly e încrezător că Mureşul (locul 14) se va descurca bine în meciul cu FC Bihor (locul patru), una dintre formaţiile solide ale acestui tur de campionat. „În toate meciurile de până acum, echipa a încercat să etaleze un fotbal de calitate, iar eşecurile au venit de regulă atunci când a fost defavorizată de arbitraj. Sperăm ca acum, jocul nostru să fie mai exact, şi cu puţină şansă, să scăpăm neînvinşi sau chiar să obţinem victoria”, a spus  Szemelly.

Derby-ul orgoliilor
FC Hunedoara va aborda meciul meciurilor din această toamnă, cu lidera Luceafărul Oradea, cu un nou antrenor, dar cu vechiul nărav de a câştiga. Ioan Petcu, cel care a preluat echipa după demiterea lui Eusebiu Şuvagău, a avut aproape două săptămâni să pregătească gruparea pentru
acest derby şi îşi doreşte un debut cu dreptul. „Echipa a răspuns pozitiv la schimbări şi s-a mişcat bine în ambele amicale disputate înainte de meciul cu Luceafărul. Sper să-i fi citit bine pe orădeni în partidele în care i-am spionat şi să reuşim să ne impunem jocul. Nu vom merge cu gândul de a ne apăra, ci cu obiectivul de a profita de orice slăbiciune a adversarilor, pentru a lua cele trei puncte puse în joc”, a precizat Ioan Petcu.
Echipa hunedoreană va fi susţinută la meci de un grup destul de numeros de suporteri alb-albaştri, care au făcut deplasarea cu autocare puse la dispoziţie de club.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura