Sport

Cresc talente pentru alţii

Ciprian Marinuţ

Handbalistele „crescute“ la Clubul Sportiv Şcolar Petroşani s-au dovedit atractive pentru multe echipe din Liga Naţională. Sătulă de muncă voluntară pentru alţii, antrenoarea Edith Mileti intenţionează să pună bazele unei echipe de senioare care să activeze în Divizia A (eşalonul secund al handbalului românesc n.r.).

Furnizori de valori
Sub bagheta antrenoarei Edith Mileti, s-au format numeroase jucătoare de valoare, iar Clubul Sportiv Şcolar Petroşani poate fi considerat, fără teama de a greşi, ca fiind una dintre cele mai prolifice „pepiniere“ handbalistice din România. Ultima şi cea mai cunoscută „perlă”, descoperită şi şlefuită la Petroşani, este interul Patricia Vizitiu, în prezent, componentă a multiplei campioane naţionale Oltchim Râmnicu Vâlcea. Pe această listă, mai poate fi menţionată şi Maria Bardac, care activează la Cetate Devatrans şi poate juca aproape pe orice post, de la coordonator de joc la inter sau extremă, dar şi multe alte sportive.

Îşi doresc echipă de senioare
Ca o dovadă a  calităţii handbalistelor formate la CSS Petroşani sunt multe echipe din Liga Naţională care se interesează de jucătoarele crescute de Edith Mileti. „În vară, un club privat din Bucureşti ne-a luat-o pe Andrada Jucu, o portăriţă foarte bună. Iar oferta pentru Andrada nu e singulară, multe alte handbaliste fiind monitorizate de cluburi din Liga Naţională. Am obosit să creştem jucătoare şi să vină alte cluburi să le ia. La fiecare despărţire ne bucurăm pentru jucătoare, dar suferim pentru munca irosită. Din acest motiv, în maximum doi ani, intenţionăm ca la finalul junioratului să facem o echipă de senioare în Divizia A. Avem această posibilitate, pentru că sunt multe fete talentate”, a spus Edith Mileti. „Sunt multe sportive care pot călca pe urmele Patriciei. De altfel cu Patricia vorbesc mult la telefon, dar nu am mai văzut-o de la finala Ligii Campionilor. Este în ascensiune”, a spus antrenoarea de la CSŞ Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura