Sport

Una condamnată, trei favorite

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva, unica echipă hunedoreană din eşalonul doi, este considerată victimă sigură în meciul din deplasare cu Chindia Târgovişte. CFR Simeria, FC Hunedoara şi Jiul Petroşani au prima şansă în partidele pe care le vor disputa în etapa a 17-a a Ligii a III-a.

Formulă anti-umilinţă

Repetarea eşecului ruşinos din prima etapă a returului, 0-4, acasă, cu Luceafărul Oradea, ar ucide… aproape orice speranţă în tabăra Mureşului Deva. Drept urmare, antrenorul Romulus Gabor şi echipa încropită acum o săptămână la clubul de sub Cetate ar trebui să „inventeze” o formulă pentru a evita o nouă umilinţă în partida cu Chindia Târgovişte, programată mâine, de la ora 11.00, în deplasare. Indiferent de scor, ar fi bine să se vadă progrese la nivelul jocului, de la care să se poată construi moral şi organizatoric o echipă. Pare puţin probabil că oficialii de la Mureşul vor găsi jucători pentru remanierea lotului, aşa că alternativa pentru Gabor e să încropească o trupă cât de cât competitivă cu „marfa” pusă deja la dispoziţie de club. Poate, dând credit juniorilor, poate, promovând o atitudine de muncă şi sacrificiu sau… Teoretic, orice e posibil, rămâne de văzut dacă şi practic se va putea. Nimic nu va fi simplu, întrucât Chindia a ţinut-o în şah etapa trecută pe Gloria Bistriţa, pierzând la ultima fază a meciului.

Derbi pentru podium

Învingătoarea întâlnirii dintre CFR Simeria (locul 2) şi Bihorul Beiuş (locul 3) programat azi, de la ora 15.00, la Simeria, va rămâne în cursa pentru promovare, iar învinsa îşi va diminua considerabil şansele. Marius Opric, antrenorul feroviarilor, crede în potenţialul echipei sale de a cuceri toate cele trei puncte puse în joc. „Întâlnim un adversar incomod, care nu-şi mai permite paşi greşiţi, pentru că vine după un eşec acasă cu o echipă modestă (0-2 cu CS Vladimirescu n.r). Totuşi, noi ne propunem şi putem să câştigăm toate meciurile, indiferent de adversar ori dacă jucăm acasă sau în deplasare”, a spus Opric.

Cursa continuă

Pentru FC Hunedoara, victoria din prima etapă de pe terenul liderei ACS Recaş îşi păstrează valoarea doar în cazul în care şirul victoriilor continuă până la câştigarea cursei pentru promovare. În aceste condiţii, „negru-albaştrii” pregătiţi de Aurel Şunda au doar varianta victoriei în partida cu FC Timişoara II, pe care o vor susţine mâine, de la ora 15.00, pe Stadionul „Michael Klein”. Misiunea hunedorenilor nu va fi deloc simplă, întrucât bănăţenii au început returul cu o victorie categorică, 5-1 cu Gloria Arad, însă totuşi, prima şansă le aparţine. „Trebuie să muncim şi să fim modeşti, pentru a putea duce până la capăt lupta pentru promovare, care se arată a fi mai aprigă ca niciodată”, a spus Aurel Şunda.

Vor să stingă „Flacăra”

Flacăra Făget, adversara de azi a Jiului, a fost un adevărat coşmar pentru trupa lui Marin Tudorache, întrucât bănăţenii i-au „ars” pe alb-negri atât în meciul de baraj, cât şi în partida tur de la Petroşani. Jiuliştii (locul 7) vor neapărat să se răzbune şi nu concep alt rezultat în afara victoriei în partida de la Făget, echipă clasată pe locul 10. Fără Drăgoescu, indisponibil, după lovitura primită la cap, Jiul are moralul ridicat şi vrea să pună punct paşilor greşiţi. „Trebuie să batem la Făget, iar apoi, nu ştiu cine ne va mai sta în cale. Promovăm clar, dacă ne vom concentra”, a declarat managerul Gigi Borugă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.