Editorial

Una caldă, alta rece

După ce am stat o zi întreagă cu ochii-n şase pe canalele de ştiri ale televiziunilor şi pe site-urile principalelor agenţii de presă, am ajuns la concluzia că veştile de ieri au fost, în mare lor majoritate, din categoria celor rele, foarte puţine putând fi numite veşti bune pentru noi. Am ales pentru editorialul de astăzi doar două. O să vedeţi despre ce este vorba. 
Pentru a nu vă băga direct într-o stare de depresie, voi începe cu vestea bună. Vă amintiţi cât ne ameninţa madam Monica Macovei, fost ministru de Justiţie, actual europarlamentar PDL cu sancţiunile pe care le vom primii de la Comisia Europeană, din cauza Justiţiei? Ei bine, iată că, ieri, ministrul italian de Externe, Franco Frattini, a declarat că România şi Bulgaria nu ar trebui sancţionate pe Justiţie. „Sincer vorbind, nu cred că România şi Bulgaria ar trebui să fie sancţionate. Mecanismul de Cooperare şi Verificare are ca scop să ajute şi să încurajeze, nu să sancţioneze sau să monitorizeze sau să supervizeze. România e un membru cu drepturi depline al UE şi trebuie să avem un tratament corect, clar şi transparent“, a spus Frattini.
Asta credem şi noi, mulţi dintre români, domnule ministru Frattini. De aceea vorbele dumneavoastră mie mi-au mers la suflet. Nu pentru că, în ce priveşte Justiţia, la noi lucrurile ar merge ca unse. Ele încă scârţie pe ici, pe colo, prin părţile esenţiale, vorba unui simpatic personaj literar. Dar pentru ca ea să devină cu adevărat o Justiţie separată şi absolut independentă de celelalte puteri din stat, trebuie să fim ajutaţi de fraţii noştri vest-europeni, nu bătuţi la fund cu nuiaua.
Acum să vă dau şi vestea cea rea. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, Pascal Lamy, a declarat, tot ieri, că efectele cele mai grave ale crizei economice în domeniul social şi politic „abia urmează să se producă, ceea ce înseamnă că cele mai grave efecte în domeniul politic urmează să aibă loc“.
Şi guguştiucul de mine, care credeam că am scăpat de vârful crizei economico-sociale şi că ne îndreptăm şontâc-şontâc spre redresare, habar n-aveam că aceasta va avea efecte grave şi în domeniul politic. La noi ce efecte ar putea avea criza asupra politicului? Va pleca, în toamnă Băsescu, de la Cotroceni? Tot ce-i posibil. Vor fi scoşi miniştrii Pogea de la Finanţe şi Ridzi de la Tineret şi Sport? Puşchea pe limbă, că vom rămâne noi, hunedorenii, fără nici o pilă în Guvern.

3 comentarii la „Una caldă, alta rece

  • nu va cunosc decit din articole .dar dupa ce am citit ce sa scris de la 1 incoace am cuvinte de lauda la adresa mesagerului si in special celor care il pun pe net.ma bucur ca a disparut un ziar care nu mai avea nimic de spus.si cred ca ar putea sa mai dispara si altele.repetarea stirilor de la televizor nu cred ca inseamna ca se face jurnalism.v-as recomanda mai multe articole ‘ reportaje ‘interviuri cu autoritatile locale vizavi de cum isi fac treaba si ce se intampla daca nu si-o fac.orasul deva sufera in multe aspecte.de la zgomote infernale(motoare muzica tare in auto in localuri mizerie nepasare )tineret debusolat si multe altele. cred ca in mare parte media are vina ei pentru ce se intampla si are datoria sa incerce sa aduca lucrurile la lumina.scz ptr incoerenta. va doresc succes cu stima bvn.

  • Ba fraiere!!! Tu scrii ca repetarea stirilor de la televizor nu inseamna jurnalism. Pai ia citeste tu cum incepe editorialul asta de *****..Cica..”După ce am stat o zi întreagă cu ochii-n şase pe canalele de ştiri ale televiziunilor şi pe site-urile principalelor agenţii de presă…”. De altfel nu ma mira ca sustii MENAJERUL Hunedorean. Si asta pentru ca la sfarsit iti ceri scuze ca esti incoerent. Adica un prost.
    JURNALISM frate…nu gluma!!

  • Ba, desteptule! Tu, care dai lectii de jurnalism.Nu sunt jurnalist, dar atata lucru stiu si eu: ca o persoana care se ocupa de politica, afaceri, stiinta, cultura sau alte domenii, trebuie sa fie cat mai informata, daca vrea sa progreseze si sa aiba cat de cat succes. Cu atat mai mult un jurnalist, trebuie sa fie foarte informat. Iar canalele media sunt si ele surse de informare, ca sa fie la curent cu tot ce se intampla in tara si in lume.
    Dar, probabil ca tu, la nivelul de cultura pe care dovedesti ca-l ai, dupa cum te exprimi, desigur nu pricepi aceste lucruri.
    Si inca ceva. Felul in care te exprimi fata de autorul articolului te da de gol. Mori de oftica, numai cand ii auzi numele. Asa este?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura